Villa Lucchese

Historische villa uit het einde van de veertiende eeuw met prachtig uitzicht over de vlakte van Lucca op enkele kilometers van het centrum van Lucca en de stranden van de Versilia. 10 slaapplaatsen, zwembad, grote tuin, ping-pongtafel, benodigdheden voor de barbecue, internet verbinding.

Accommodatie:
Villa

Streek:
Vlakte van Lucca

Plaats:
Lucca

Personen:
10

Villa Lucchese
Villa Lucchese

Ligging

De elegante villa uit het einde van de veertiende eeuw is gelegen op een panoramische positie op de heuvels die Lucca omringen, op enkele tientallen kilometers van de beroemde badplaatsen van de Versilia, Viareggio en Forte dei Marmi.

De Versilia is een regio in het noordwesten van Toscane en dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier en waar in het verleden uitsluitend de gemeenten Pietrasanta, Forte dei Marmi, Seravezza en Stazzema deel van uitmaakten (het zogenoemde "Versilia storica"). Sinds bijna een eeuw maken ook de gemeenten Camaiore, Massarosa en Viareggio deel uit van Versilia (die samen met eerder genoemde steden de zogenoemde "Versilia moderna" vormen).

In de Versilia zijn verschillende belangrijke persoonlijkheden geboren, waaronder de dichter Giosuè Carducci, de uitvinder van de verbrandingsmotor Eugenio Barsanti en de pianist Cesare Galeotti.

Aan het begin van de twintigste eeuw liet Gabriele D'Annunzio in Versilia de bekende Villa La Versiliana bouwen, waar hij verbleef in gezelschap van Eleonora Duse en waar hij de beroemdste verzen van de Alcyone schreef.

Tegenwoordig zijn de plaatsen in de Versilia, en in het bijzonder Viareggio en Forte dei Marmi, bekend vanwege hun stranden en de lokalen die in de mode zijn en bezocht worden door grote persoonlijkheden van de cultuur, de mode en het entertainment.


Beschrijving

Oorspronkelijk het jachthuis van Paolo Guinigi, die Lucca regeerde in de eerste helft van de vijftiende eeuw, is de villa gerenoveerd met respect voor de originele architectonische elementen en heeft cotto vloeren, beschilderde wanden en cassetteplafonds.

In de tuin die het gebouw omringd bevinden zich het privé-zwembad (10x5 m; diepte: 1,50-3 m), de citroenkas die veranderd is in een overdekt terras, een loggia ingericht om buiten te eten, een ping-pongtafel en de benodigdheden voor de barbecue.

De villa bevindt zich enkele kilometers van de stad Lucca. Eenvoudig met de auto bereikbaar zijn bovendien de stranden van Viareggio en Forte dei Marmi, alsook de kleine dorpjes van de Garfagnana en belangrijke kunststeden zoals Volterra, Pisa, San Gimignano en Florence.


Inrichting

De villa biedt plaats aan 10 gasten in 1 kamer met twee enkele bedden en 4 tweepersoonskamers, en heeft 4 badkamers en 1 toilet.

Op de hoogste begane grond bevinden zich de entree, de TV zaal, een woonkamer met open haard en externe toegang, twee tweepersoonskamers (waarvan één met privé-badkamer met bad) en een badkamer met douche.
De laagste begane grond (tevens bereikbaar via de tuin) bestaat uit de keuken met oude houtoven en open haard, eetkamer en een tweepersoonskamer met privé-badkamer met douche.
De eerste verdieping (westvleugel) heeft een kamer met twee enkele bedden en een badkamer met douche; vier treden leiden naar een tweepersoonskamer met schuin plafond, terwijl zich op de overloop (oostvleugel) een toilet bevindt.


Accessoires en faciliteiten

De villa heeft een zwembad, benidgdheden voor de barbecue, ping-pongtafel, televisie, internet verbinding, werkende open haard, vriezer, magnetron, oven, brooodrooster, amerikaans koffiezet apparaat, vaatwasser, wasautomaat, kinderbedje en privé-parkeerplaats.
Een huishoudelijke hulp is op verzoek beschikbaar.
Het is mogelijk om diners te organiseren in de villa.

Bar, restaurant, apotheek en levensmiddelenwinkels bevinden zich in Matraia (2 km).
Andere winkels en alllerlei faciliteiten bevinden zich in Marlia (6 km).

 

Huurprijzen

 jan-aprmei-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-octnov-deckerstmispasen
5 dagen
Villa Lucchese ( 10 bedden )1970 €2275 €2575 € 2575 €2275 €1970 €3030 €3030 €
6 dagen
Villa Lucchese ( 10 bedden )2015 €2325 €2640 € 2640 €2325 €2015 €3105 €3105 €
7 dagen
Villa Lucchese ( 10 bedden )2015 €2325 €2640 €3260 €2640 €2325 €2015 €3105 €3105 €
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten