Kasteel Torre Chianti

Appartement met 5+2 slaapplaatsen in de toren van een oud kasteel uit de elfde eeuw in de regio van de sienese Chianti, vlakbij Gaiole in Chianti. Zwembad, air conditioning, internetverbinding, maximale privacy. Manege en tennisclub in de nabijheid.

Accommodatie:
Kasteel

Streek:
Chianti

Plaats:
Gaiole in Chianti (Siena)

Personen:
5+2

Kasteel Torre Chianti
Kasteel Torre Chianti

Ligging

Het kasteel bevindt zich op een heuvel in de omgeving van Gaiole in Chianti, in de regio van de sienese Chianti.

Geografisch gezien is de Chianti de heuvelachtige zone dat zich uitstrekt tussen de provincies Florence en Siena, een regio die in de middeleeuwen, tijdens de strijd tussen het Pausdom en Het Rijk, het theater was van een lange en bloederige oorlog tussen de welfen van Florence en de ghibellijnen van Siena. De strijd van Colle Val d'Elsa, gestreden tussen 16 en 17 juni 1269 wordt ook genoemd in de "Goddelijke Komedie".

Tegenwoordig duidt de naam Chianti een veel groter gebied aan dan de zogenaamde Chianti Classico, waar ook de aretijnse en pisaanse heuvels en ten noorden van Florence en de Montalbano, oftewel het hele produktiegebied van de beroemde rode wijn.


Beschrijving

Het gebouw waarin zich het appartement bevindt was van oorsprong de toren van één van de vele kastelen die de heuvels van de Chianti. Gebouwd in de elfde eeuw op een heuvel vanwaar men geniet van een prachtig uitzicht van het omliggende landschap, werd het kasteel door Siena veroverd in 1478 en, nadat het in brand werd gestoken door het leger van Carlo V, werd het definitief heroverd door Florence in1555.

Rondom de toren strekt zich een cipressenbos uit. In de tuin vol met fruitbomen bevinden zich het privé-zwembad (5x10 m; diepte: 1,20-2,10 m) en een gazebo met tafel en stoelen om buiten te eten.

Siena, Florence, Arezzo, Colle Val d'Elsa, de gehele regio van de Chianti en vele andere kunststeden van Toscane zijn eenvoudig bereikbaar met de auto voor aangename dagjes uit om de monumenten te ontdekken die in de hele wereld bekend zijn, en de smaken van de toscaanse keuken te proeven.
Op enkele kilometers van het kasteel bevinden zich tevens een tennisclub en een manege.


Inrichting

Het drie verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan 5+2 gasten in 1 tweepersoonskamer, 1 éénpersoonskamer, 1 kamer met twee enkele bedden en 1 tweepersoons slaapbank, en heeft 1 badkamer en 1 toilet met bad.

De begane grond bestaat uit een entree, keuken, bijkeuken met eettafel en een badkamer met douche.
Op de eerste verdieping bevindt zich een woonkamer met open haard en tweepersoons slaapbank.
De tweede verdieping bestaat uit een kamer met twee enkele bedden, een tweepersoonskamer, een éénpersoonskamer en een toilet met bad.

Vanaf de begane grond bereikt men de binnenplaats van het kasteel en een gereserveerd terras.


Accessoires en faciliteiten

Het kastel is uitgerust met een zwembad, werkende open haard, air conditioning, internet verbinding, televisie, DVD speler, oven, magnetron, wasautomaat, kinderbedje en privé-parkeerplaats.

Minimarkt, groenteboer, levensmiddelenwinkel, bar, een wijnwinkel en een restaurant bevinden zich op 500 meter van het kasteel.
Een manege bevindt zich op 1 kilometer van het landgoed.
Een tennisclub is op 7 kilometer van de woning.

 

Huurprijzen

 jan-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-deckerstmispasen
7 dagen
Castello Torre Chianti (5+2 bedden)1277 €1702 €2128 €1702 €1277 €1702 €1702 €
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten