Villa Panorama

Villa met 8 slaapplaatsen in de Valdelsa, in de omgeving van Sovicille (Siena). Grote tuin, zwembad, barbecue, air conditioning. Schitterend uitzicht over het omliggende landschap en de stad Siena. Op enkele kilometers van de Chianti regio.

Accommodatie:
Villa met zwembad

Streek:
Sienese platteland

Plaats:
Sovicille (Siena)

Personen:
8

Villa Panorama
Villa Panorama

Ligging

De villa bevindt zich vlakbij Sovicille, in de Valdelsa, op enkele kilometers van Siena.

De stad in het zuiden van Toscane is wereldberoemd vanwege de bekende Palio, die ieder jaar op 2 juli en 16 augustus gehouden wordt, en het prachtige historisch centrum (Piazza del Campo, de Toren Mangia, de schitterende Dom, het Heiligdom van Santa Caterina zijn slecht enkele van de bekendste monumenten), dat sinds 1995 op de lijst staat van de plaatsen van het Werelderfgoed van de Mensheid van de UNESCO.

Oorspronkelijk een romeinse militaire kolonie (ook al zijn er in het historisch centrum voorwerpen gevonden die doen denken dat de stad door de etrusken werd opgericht), werd Siena dankzij zijn ligging langs de via Francigena die het noorden van Europa met Rome verbindde, in de middeleeuwen steeds belangrijker.

Dit bracht het in conflict met Florence in een lange en bloederige oorlog waar een groot deel van Toscane bij betrokken was. Beroemd is de sienese overwinning in de strijd van Montaperti (1260), gezonden door Dante in zijn "Goddelijke Komedie".

De pestepidemie in 1348 betekende het begin van het verval van Siena, dat definitief capituleerde in 1555 na een lange bezetting van de troepen van Carlo V.

Een verblijf in Siena biedt tevens de gelegenheid om de grote wijnen en culinaire specialiteiten van de provincie te proeven: de pici (een bijzondere met de hand gemaakte pastasoort), de pecorino, de ricciarelli, de panforte.


Beschrijving

De villa bevindt zich op een panoramische en rustige positie op de top van een heuvel ten noord-westen van Siena. Vanaf het panoramisch terras op het dak van het gebouw geniet men van een adembenemend uitzicht over bossen en akkers die het landgoed omringen en de stad Siena.

Veel toeristisch interessante plaatsen van Toscane, waaronder Siena, Florence, Arezzo, de Chianti regio, Colle Val d'Elsa, San Gimignano en Volterra, zijn eenvoudig met de auto bereikbaar.

Het privé-zwembad (12x6 m; diepte: 1,10-2,10 m) gelegen in de grote compleet omheinde tuin die de villa omringd is gereserveerd voor het exclusief gebruik van de gasten. Een externe douche bevindt zich vlakbij het zwembad.

In de tuin bevinden zich tevens een tafel om buiten te eten en de benodigdheden voor de barbecue.


Inrichting

Het twee verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan 8 gasten in 1 kamer met twee enkele bedden en 3 tweepersoonskamers, en heeft 5 badkamers.

De begane grond bestaat uit een keuken met direkte toegang tot de tuin, woonkamer, eetkamer met direkte toegang tot de tuin en een badkamer met douche.
Op de eerste verdieping bevindt zich het nachtgedeelte, bestaande uit een kamer met twee enkele bedden, badkamer met douche ensuite en direkte toegang tot buiten en drie tweepersoonskamers met badkamers met douche ensuite (één van de kamers heeft tevens direkte toegang tot buiten).


Accessoires en faciliteiten

De villa is uitgerust met een zwembad, barbecue, werkende open haard, air conditioning, televisie, magnetron, oven, vriezer, vaatwasser, wasautomaat, kinderbedje en privé-parkeerplaats.

Winkels en allerlei faciliteiten bevinden zich op 12 kilometer van de villa.

 

Huurprijzen

 jan-aprmei-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-octnov-deckerstmispasen
5 dagen
Villa Panorama ( 8 bedden )1800 €2100 €2400 € 2400 €2100 €1800 €3000 €2400 €
6 dagen
Villa Panorama ( 8 bedden )1845 €2155 €2460 € 2460 €2155 €1845 €3075 €2460 €
7 dagen
Villa Panorama ( 8 bedden )1845 €2155 €2460 €3075 €2460 €2155 €1845 €3075 €2460 €
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten