Villa Ponsacco

Landhuis uit de negentiende eeuw veranderd in een landelijke villa met 10 slaapplaatsen in Castelfranco di Sotto, halverwege tussen Lucca en Pisa. Zwembad, houtoven, barbecue.

Accommodatie:
Villa

Streek:
Lage Valdarno

Plaats:
Castelfranco di Sotto (Pisa)

Personen:
10

Villa Ponsacco
Villa Ponsacco

Ligging

De villa maakt deel uit van een landgoed gelegen in Castelfranco di Sotto, halverwege tussen Pisa en Lucca.

Samen met Florence, Siena, Arezzo en Pisa, is Lucca één van de grote kunststeden van Toscane. In het verleden een belangrijke latijnse kolonie, heeft Lucca enkele typische elementen van de romeinse steden behouden waaronder de elliptische vorm van het piazza dell'Anfiteatro en de structuur gebaseerd op de twee belangrijkste, loodrechte straten, cardo en decumano.

De stad is beroemd over de hele wereld vanwege zijn ommuring, die werd gebowud tussen het begin van de zestiende eeuw en halverwege de zeventiende eeuw en die één van de best bewaard gebleven is in Europa. Tegenwoordig is het veranderd in een aangenaam wandelpad.

Lucca is tevens bekend als de "stad met de honderd kerken" dankzij de vele gebedshuizen die zich binnen zijn muren bevinden. Onder deze noemen we de Duomo van San Martino en de kerken van de Heiligen Giovanni en Reparata, San Michele in Foro en San Frediano.

In de stad vinden tevens vele belangrijke manifestaties plaats. De meest bekende zijn zonder twijfel Lucca Comics and Games, de belngrijkste italiaanse manifestatie gewijd aan het stripverhaal, animatie en spel, en het Lucca Summer Festival, waar belangrijke internationale artiesten optreden op de pleinen van de stad..


Beschrijving

Gelegen op de top van een heuvel op het otscaanse landschap, is het landhuis uit de negentiende eeuw veranderd tot een mooie landelijke villa en is omringd door een grote omheinde tuin in de schaduw van eeuwenoude bomen.
Op enkele meters van de woning bevindt zich het privé-zwembad (11x5,50 m; diepte: 1-3 m). De rand van het zwembad is ingericht met ligstoelen en ligbedden.
Een grote loggia is ingericht met tafel en stoelen om buiten te eten.
Een antieke houtoven en de benodigdheden voor de barbecue zijn beschikbaar voor de gasten.

De villa bevindt zich in het centrum van een driehoek bestaande uit de steden Lucca, Pisa en Florence, die eenvoudig bereikbaar zijn met de auto. Een verblijf aan de villa zal bovendien een uitstekende gelegenheid zijn om ook de minder bekende centra te bezichtigen waaronder Certaldo, Vinci en Montelupo Fiorentino, alsook de meer bekendere steden zoals San Gimignano en Volterra en de dorpjes van de Chianti.


Inrichting

Het drie verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan 10 gasten in 1 slaapkamer met twee éénpersoonsbedden en 4 tweepersoonskamers, en heeft 4 badkamers en 1 toilet.

De begane grond bestaat uit een entrée, keuken, eetkamer met toegang tot een loggia, woonkamer met open haard en toegang tot buiten en een toilet.
Op de eerste verdieping bevinden zich twee tweepersoonskamers met toegang tot een balkon (waarvan één slaapkamer ook een badkamer met douche ensuite heeft), een slaapkamer met twee éénpersoonsbedden en een badkamer met douche ensuite en een badkamer met bad.
De tweede verdieping bestaat uit twee tweepersoonskamers en een badkamer met douche.


Accessoires en faciliteiten

De villa is voorzien van een zwembad, houtoven, barbecue, open haard, satelliet TV, oven, diepvriezer, amerikaans koffiezetapparaat, broodrooster, vaatwaser, wasautomaat, kinderbedje en privé-parkeerplaats.
Een huishoudelijke hulp is op verzoek beschikbaar.

Winkels en allerlei faciliteiten bevinden zich op 3 kilometer van de villa.

 

Huurprijzen

 jan-aprmei-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-octnov-deckerstmispasen
3 dagen
Villa Ponsacco (10 bedden)       1650 € 
5 dagen
Villa Ponsacco (10 bedden)1690 €2185 €2255 € 2255 €2185 €1690 €2750 €1690 €
6 dagen
Villa Ponsacco (10 bedden)1970 €2545 €2630 € 2630 €2545 €1970 €3205 €1970 €
7 dagen
Villa Ponsacco (10 bedden)1970 €2545 €2630 €3400 €2630 €2545 €1970 €3205 €1970 €
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten