Villa Vanessa

Villa met 8+2 slaapplaatsen vlakbij Pienza (Siena), in het hart van de Val d`Orcia. Grote tuin, zwembad, barbecue, hydromassage, internetverbinding, kinderspeelplaats. Tennisclub, manege en thermale baden in de omgeving.

Accommodatie:
Villa

Streek:
Val d`Orcia

Plaats:
Pienza (Siena)

Personen:
8+2

Villa Vanessa
Villa Vanessa

Ligging

De villa bevindt zich in de Val d`Orcia, op enkele kilometers van Pienza, een stadje in de provincie Siena beroemd vanwege zijn kaas, die Paus Pio II, destijds Enea Silvio Piccolomini, wilde transformeren tot de ideale stad.

In 1458 tot Paus gekozen, liet Piccolomini het kasteel van Corsignano compleet herbouwen, waarin hij geboren was, naar inspiratie van het werk van de architect Leon Battista Alberti. De werkzaamheden begonnen in 1459 en drie jaar later Pio II verhoogde hij het kasteel tot stads status en veranderde de naam in Pienza.

Een verblijf in de villa is de ideale gelegenheid om niet alleen het nabije kasteel van Spedaletto en de talrijke kunststeden te bezoeken die zich hier op enkele kilometers bevinden, maar ook om de pecorino, de pici en de andere gerechten uit de traditionele keuken van Siena te proeven.


Beschrijving

De villa is een voormalig landhuis uit steen gebouwd volgens de traditionele toscaanse landelijke stijl. Recent gerestaureerd, zijn de kamers in moderne stijl ingericht.

Het gebouw is onrmingd door een grote tuin waarin zich het privé-zwembad (6x12 m; dipte: 1,20-1,40) bevindt, ingericht met ligbedden, ligstoelen en parasols, schommels, de benodigdheden voor de barbecue en enkele fietsen. Een pergola met wijnranken is ingericht om buiten te eten.

Op enkele kilometers van de villa bevinden zich de thermale baden van Bagno Vignoni, een tennisclub en een manege.


Inrichting

Het twee verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan 8+2 gasten in 4 tweepersoonskamers en 2 éénpersoons poufs; de villa heeft 4 badkamers.

De begane grond bestaat uit een tweepersoonskamer en badkamer ensuite.
Op de eerste verdieping bevinden zich de keuken, een leeszaal, de eetkamer en drie slaapkamers met badkamer ensuite (één van de badkamers is voorzien van een hydromassage-douche).
Mogelijkheid om twee éénpersoons poufs te plaatsen in de leeszaal of in twee slaapkamers.


Accessoires en faciliteiten

De villa is uitgerust met een zwembad, schommels, fietsen, benodigdheden voor de, werkende open haard, satelliet TV, internetverbinding, hydromassage-douche, koelkast met diepvriezer, magnetron, electrische oven, amerikaans koffiezetapparaat, broodrooster, vaatwasser, wasautomaat, strijkbenodigdheden, kinderbedjes en privé-parkeerplaats.
Een kok en een huishoudelijke hulp zijn op verzoek beschikbaar.

Winkels en allerlei faciliteiten bevinden zich in Bagno Vignoni (4 km).
De thermale baden van Bagno Vignoni, een manege en een tennisclub bevinden zich binnen een straal van 7 kilometer van het landgoed.

 

Huurprijzen

 jan-marapr-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-octnov-deckerstmispasen
7 dagen
Villa Vanessa (8+2 bedden)1390 �1690 �1990 �2400 �1990 �1690 �1390 �2400 �1990 �
Informatie