Villa Poggibonsi

Oude hooiberg gerestaureerd en veranderd in een villa met 4+1 slaapplaatsen vlakbij San Gimignano (Siena), in de Valdelsa. Zwembad, air conditioning, hydromassage, internet verbinding.

Accommodatie:
Landhuis

Streek:
Valdelsa

Plaats:
San Gimignano (Siena)

Personen:
4+1

Villa Poggibonsi
Villa Poggibonsi

Ligging

De villa bevindt zich in de Valdelsa, op enkele kilometers van San Gimignano, een gemeente van de provincie Siena waarvan het historisch centrum is opgenomen in de lijst van plaatsen die tot Werelderfgoed van de Mensheid verklaard zijn door de UNESCO.

Zoals veel archeologische vondsten bewijzen, bevindt San Gimignano zich op een plaats die al bewoond werd door de etrusken, en vlakbij het stadje zijn tevens ruines aanwezig van lombardische oorsprong.

San Gimignano, voor het eerst genoemd in een document uit 929, bevindt zich langs de Via Francigena, de oude pelgrimsweg die noord-Europa met Rome verbond, en op de kruising tussen de wegen naar Siena en Pisa.

Een groot gedeelte van het actuele historisch centrum van San Gimignano dateert uit de dertiende eeuw, toen het stadje een tijdperk beleefde van maximale pracht: uit deze periode dateren de muren die het omringen en de torens die nog altijd te bewonderen zijn en die als bijnaam het  Manhattan van de middeleeuwen hebben (oorspronkelijk waren het er 72, tegenwoordig zijn het er nog slechts 14).

Vlakbij San Gimignano bevinden zich tevens het Natuurreservaat Castelvecchio en de etruskische necropolis van Cellole.


Beschrijving

Resultaat van de restauratie van een hooiberg uit het begin van de twintigste eeuw, heeft de villa typische elementen van de traditionele toscaanse stijl, waaronder plafonds met houten balken.

Op enkele meters van de woning bevindt zich de tuin die is ingericht om buiten te eten met de benodigdheden voor de barbecue en het bovengrondse zwembad (6,5x3,5 m; diepte: 1,20 m).

Siena, Arezzo, Florence, Pisa, Volterra en vele andere kunststeden van Toscane zijn eenvoudig bereikbaar met de auto voor aangename dagjes uit.


Inrichting

Het twee verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan 4+1 gasten in 2 tweepersoonskamers en 1 éénpersoons slaapbank, en heeft 2 badkamers en 1 toilet.

Op de begane grond bevinden zich de keuken, de woonkamer met eetgedeelte, open haard en een éénpersoons slaapbank, de berging-wasserijruimte en een toilet.
De eerste verdieping bestaat uit een woonkamer/studio, een tweepersoonskamer met badkamer met hydromassage ensuite, een tweede tweepersoonskamer en een badkamer met douche.


Accessoires en faciliteiten

De villa heeft een bovengronds zwembad, barbecue, werkende open haard, air conditioning, satelliet TV, videorecorder/DVD speler, internet verbinding, hydromassage bad, oven, vriezer, vaatwasser, wasautomaat, kinderbedje en privé-parkeerplaats.
Een huishoudelijke hulp is op verzoek beschikbaar.
Op verzoek kunnen wellness behandelingen, excursies te paard, golfbaan, culturele en muzikale parcoursen, proeverijen en diners met chef thuis worden gereserveerd.

Winkels en allerlei faciliteiten bevinden zich op 4 kilometer van de villa.

 

Huurprijzen

 jan-aprmei-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-octnov-deckerstmispasen
5 dagen
Villa Poggibonsi ( 4+1 bedden )1035 �1215 �   1215 �1035 �1735 �1215 �
6 dagen
Villa Poggibonsi ( 4+1 bedden )1215 �1420 �   1420 �1215 �2025 �1420 �
7 dagen
Villa Poggibonsi ( 4+1 bedden )1215 �1420 �1620 �2025 �1620 �1420 �1215 �2025 �1420 �
Informatie