Villa Carmen

Villa met 7 slaapplaatsen in de provincie Arezzo, in de omgeving van Cortona, in Valdichiana. Tuin, zwembad, internetverbinding.

Accommodatie:
Villa

Streek:
Valdichiana

Plaats:
Cortona (Arezzo)

Personen:
7

Villa Carmen
Villa Carmen

Ligging

De villa bevindt zich in het zuid-oosten van Toscane, vlakbij Cortona, enkele kilometers ten zuiden van Arezzo, in Valdichiana.

Gelegen in een zone dat al in de prehistorie bewoond was, was Arezzo een belangrijke etruskische en vervolgens romeinse stad. Nadat het een vrije gemeente werd, was Arezzo betrokken bij gevechten die Toscane bebloede in de middeleeuwen, en werd verslagen door de sienese en florentijnse legers in de historische strijd van Campaldino (1289), waaraan tevens Dante Alighieri aan meedeed, en in de daaropvolgende eeuw werd het toegevoegd door de toscaanse staat gedomineerd door Florence.

Tegenwoordig is Arezzo, waar veel beroemde italiaanse kunstenaars zijn geboren, een belangrijke kunststad waar in de basiliek van San Francesco de  "Legende van het ware kruis" bewaard wordt, de beroemde reeks fresco's van Piero della Francesca.

Er worden veel evenementen georganiseerd in de stad die bekend staat als de goudstad vanwege de vele goudsmeden die er gevestigd zijn. Tussen het einde van augusus en het begin van september wordt in Arezzo de "Giostra del saracino" (steekspel) gehouden, een belangrijke folkloristische manifestatie waar de vier wijken waar de stad uit bestaat bij betrokken zijn, terwijl er iedere zondag van de maand en de zaterdag ervoor het Piazza Grande en de nabijgelegen straten vol kraampjes zijn vanwege de Antiekmarkt, waarmee Arezzo veel gepassioneerden trekt uit Toscane en het centrum van Italie.


Beschrijving

Omrimgd door een tuin waarin zich de benodigdheden voor de barbecue en het privé-zwembad (8x4 m) bevinden, is de mooie villa uit de zeventiende eeuw de ideale plek voor een ontspannen vakantie in het rustige landschap van het zuid-oosten van Toscane. De liefhebbers van kunst en cultuur kunnen van hun verblijf profiteren om Arezzo, Cortona, Sansepolcro, Anghiari, Florence en Siena te bezoeken. Een manege, een tennisclub en het meer van Trasimeno bevinden zich op enkele kilometers van de woning.


Inrichting

Het elegante gebouw met twee verdiepingen heeft plafonds met houten balken, cotto vloeren en stenen bogen, biedt plaats aan 7 gasten in 1 driepersoonskamer en 2 tweepersoonskamers, en heeft 2 badkamers.

De begane grond bestaat uit een keuken, eetkamer, twee tweepersoonskamers en een badkamer met douche.
Op de eerste verdieping bevinden zich een kamer met een tweepersoonsbed en een éénpersoonsbed en een badkamer met douche.

Een veranda is ingericht om buiten te eten.


Accessoires en faciliteiten

De villa is uitgerust met een zwembad, barbecue, satelliet TV, internet verbinding, magnetron, oven, vaatwasser, wasautomaat, kinderbedje, fietsen en privé-parkeerplaats.
Een baby-sitter en een huishoudelijke hulp zijn op verzoek beschikbaar.

Een restaurant bevindt zich op 400 meter van de villa.
Winkels en allerlei faciliteiten, een manege en een tennisclub bevinden zich op 14 kilometer van het landgoed.

 

Huurprijzen

 jan-aprmei-junjuli-augsep-sepoct-deckerstmispasen
7 dagen
Villa Carmen (7 bedden)1200 €1800 €2100 €1800 €1200 €1800 €1800 €
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten