Villa Claudio

Lieflijke villa met 9+2 slaapplaatsen op het platteland rondom Pistoia, op enkele kilometers van Montecatini Terme, in de Valdinievole. Tuin, zwembad, air conditioning, internetverbinding, kinderspeelplaats. Golfclub, manege, tennisclub en thermale baden in de omgeving.

Accommodatie:
Villa met zwembad

Streek:
Valdinievole

Plaats:
Platteland van Pistoia

Personen:
9+2

Villa Claudio
Villa Claudio

Ligging

Omringd door een typisch toscaanse landschap bestaande uit heuvels bedekt met olijfbomen, bevindt de villa zich in de Valdinievole, op enkele kilometers van Montecatini Terme.

Het stadje in de provincie Pistoia was lange tijd onderwerp van strijd tussen Florence en de andere toscaanse steden (in het bijzonder Arezzo, Lucca, Pisa en Siena). In 1554 bezette het sienese leger Montecatini zonder bijzondere weerstand, en zorgde voor een reactie van de florentijnen, die, nadat ze de stad heroverd hadden, het met de grond gelijk maakten en slechts enkele gebouwen overeind bleven.

Al in het verleden was Montecatini bekend vanwege de eigenschappen van zijn water: de eerste thermale baden werden gebouwd in 1530. De baden die we tegenwoordig kennen werden pas in de tweede helft van de achttiende eeuw gerealiseerd, nadat de inpoldering van het gebied werd voltooid door de Groothertog Leopoldo.

De thermale baden hebben van Montecatini één van de belangrijkste steden van het thermale toerisme gemaakt. Tussen het einde van de negentiende eeuw en de beginjaren van de twintigste eeuw verbleven in het stadje beroemde persoonlijkheden van de italiaanse cultuur, waaronder Giuseppe Verdi, Luigi Pirandello, Pietro Mascagni en Beniamino Gigli.


Beschrijving

De villa is de ideale accomodatie om een ontspannen vakantie door te brengen in de rust van het toscaanse landschap, en te profiteren van de nabijheid van Monsummano Terme en Montecatini Terme om zich te wijden aan het lichaam in de thermale baden  van de twee stadjes.
Florence, Lucca, Pisa, Siena en vele andere min of meer bekende toeristische plaatsen zijn eenvoudig bereikbaar met de auto.
Een golfclub, een manege en een tennisclub bevinden zich op enkele kilometers van de villa.

De tuin dat zich rondom de woning uitstrekt is ingericht met tafels en stoelen om buiten te eten.
In de tuin bevinden zich tevens het privé-zwebad (5x8,5 m; diepte: 1,50 m), kinderspelen, de benodigdheden voor de barbecue, ligstoelen en een parasol.


Inrichting

Het twee verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan 9+2 gasten in 1 driepersoonskamer, 3 tweepersoonskamers en 1 tweepersoons slaapbank, en heeft 2 badkamers.

De laagste verdieping bestaat uit een keuken, salon met tweepersoons slaapbank, twee tweepersoonskamers en een badkamer met douche.
Een wenteltrap leidt naar de hoogste verdieping, die bestaat uit een tweepersoonskamer, een driepersoonskamer en een badkamer met douche.

Beide verdiepingen hebben direkte toegang tot een buitengedeelte met tafel en stoelen.


Accessoires en faciliteiten

De villa bestaaat uit een zwembad, kinderspeelplaats, fietsen, barbecue, ventilator, werkende open haard, air conditioning, stereo, satelliet TV, DVD speler, internetverbinding, koelkast, diepvriezer, magnetron, oven, broodrooster, koffiezetapparaat, vaatwasser, wasautomaat, strijkijzer en strijkplank, haardroger, stofzuiger, kinderbedje en kinderstoel, privé-parkeerplaats.
Een huishoudelijke hulp en een kok zijn op verzoek beschikbaar.

Winkels en allerlei faciliteiten bevinden zich op 500 meter van de villa.
Een tennisclub bevindt zich op 2 kilometer van het landgoed.
Een manege bevindt zich op 3 kilometer van de woning.
Een golfclub bevindt zich op 7 kilometer van de villa.
De thermale baden van Montecatini Terme bevinden zich op ongeveer 13 kilometer.

 

Huurprijzen

 jan-janfeb-aprmei-junjuli-augsep-sepoct-deckerstmispasen
7 dagen
Villa Claudio (9 bedden)1335 €1400 €1800 €2495 €1800 €1335 €1335 €1400 €
Villa Claudio (9+2 bedden)1705 €1775 €2175 €2865 €2175 €1705 €1705 €1775 €
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten