Villa Valdinievole

Elegante villa uit de eerste helft van de negentiende eeuw vlakbij Montecatini Terme (Pistoia) en zijn thermale baden, in Valdinievole. 10+2 slaapplaatsen, zwembad, grote tuin, benodigdheden voor de barbecue, internet verbinding. Schitterend panorama.

Accommodatie:
Luxe villa

Streek:
Valdinievole

Plaats:
Montecatini Terme (Pistoia)

Personen:
12

Villa Valdinievole
Villa Valdinievole

Ligging

De prachtige villa bevindt zich in Valdinievole, op enkele kilometers van de beroemde thermale stad Montecatini Terme, in de provincie Pistoia.

Zoals vele andere toscaanse steden, was Montecatini onderwerp van strijd en vendicaties van de Medici en degenen die de andere steden in de regio regeerden. In 1315 werd het veroverd door de Ghibellijnen, maar enkele jaren later kwam het opnieuw onder de heerschappij van Florence. Montecatini werd vervolgens bijna volledig met de grond gelijk gemaakt door het florentijnse leger in de tweede helft van de zestiende eeuw.

Tegenwoordig is Montecatini Terme een gerenommeerde thermale badplaats en één van de meest belangrijke toeristische plaatsen van Italie. Hier verbleven veel belangrijke persoonlijkheden uit de politiek, de cultuur, de mode en de italiaanse en buitenlandse entertainment.

De thermale inrichtingen die we nu kennen werden in de zeventiende eeuw gebouwd, na de voltooiing van de ontginning van de zone, bevorderd door de Groothertog Leopoldo, maar in werkelijkheid werden de eerste thermale baden rond 1530 gerealiseerd.


Beschrijving

De luxueuze villa uit de negentiende eeuw bevindt zich op een panoramische positie in Valdinievole. De ramen van het gebouw en de tuin kijken uit over de bossen die de omringende heuvels bedekken.
De thermale baden van Montecatini Terme zijn eenvoudig bereikbaar door middel van korte autoritten.

De grote tuin die de villa omringd id gereserveerd vooor het exclusief gebruik van de gasten en is ingericht om buiten te eten. Hier bevinden zich tevens de benodigdheden voor de barbecue.
Op enkele tientalllen meters van het gebouw bevindt zich het privé-zwembad (15x5 m: diepte: 1,10-1,40 m), tevens gereserveerd voor het exclusief gebruik van de gasten. Een externe douche bevindt zich vlakbij het zwembad.
Vlakbij de villa is tevens een kleine privé-kapel.

De villa is recent gerestaureerd en met elegante luxe meubels ingericht.

Indien nodig kunnen de gasten zich wenden tot de onderhouders van het zwembad en de tuin.


Inrichting

Het elegante drie verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan 10+2 gasten in 1 kamer met twee enkele bedden, 4 tweepersoonskamers en 1 tweepersoons slaapbank; de villa heeft 5 badkamers.

De begane grond bestaat uit een entree met tweepersoons slaapbank en open haard en een wasserijruimte.
Op de eerste verdieping bevinden zich de keuken met eetgedeelte, de woonkamer met eetgedeelte, een tweepersoonskamer en een badkamer met douche.
De tweede verdieping bestaat uit een slaapkamer met twee enkele bedden en een privé-badkamer met douche en drie tweepersoonskamers met privé-badkamer met douche.


Accessoires en faciliteiten

De villa heeft een zwembad, benodigdheden voor de barbecue, satelliet TV, internet verbinding, open haard, vriezer, magnetron vaatwasser, wasautomaat, wasdroger en privé-parkeerplaats.
Een huishoudelijke hulp is op verzoek beschikbaar.

Levensmiddelenwinkels bevinden zich in Massa (2 km).
Andere winkels en allerlei faicliteiten bevinden zich in Montecatini Terme (8 km).

 

Huurprijzen

 jan-marapr-aprmei-mayjuni-augsep-sepoct-octnov-deckerstmispasen
5 dagen
Villa Valdinievole ( 12 bedden )2445 3085 4470  4470 3085 2445 3085 3085
6 dagen
Villa Valdinievole ( 12 bedden )2445 3085 4470  4470 3085 2445 3085 3085
7 dagen
Villa Valdinievole ( 12 bedden )2445 3085 4470 5425 4470 3085 2445 3085 3085
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten