Villa Fucecchio

Elegante luxe villa met 11 slaapplaatsen halverwege tussen Florence en Pisa, op enkele kilometers van Montecatini Terme, in Laag Inferiore. Groot park, zwembad, internet verbinding, hydromassage, air conditioning. Tennisbanen, manege, restaurant, wijnwinkel en welness centrum in de omgeving.

Accommodatie:
Luxe villa

Streek:
Laag Valdarno

Plaats:
Fucecchio (Florence)

Personen:
11

Villa Fucecchio
Villa Fucecchio

Ligging

De villa bevindt zich op een bijzonder rustige zone op de heuvels van noord-centraal Toscane, in Laag Valdarno, op enkele kilometers van Montecatini Terme.

Tegenwoordig een gerenommeerde thermale badplaats, was Montecatini eeuwen geleden, zoals veel andere toscaanse steden, theater van bloederige gevechten tussen de Medici en degenen die de andere steden in de regio regeerden. In 1315 veroverd door de Ghibellijnen, geleid door Uguccione della Faggiola, kwam de stad tien jaar later opnieuw onder de heerschappij van Florence. Vervolgens, halverwege de zestiende eeuw, maakte het leger van de Medici Montecatini met de grond gelijk als vergelding omdat ze de Sienesen hadden verwelkomd als bevrijders in 1554.

In 1530 werden de eerste thermale baden gebouwd, maar de inrichtingen die we nu kennen werden pas twee eeuwen later gerealiseerd, na de drooglegging van het gebied in opdracht van de Groothertog Leopoldo.

Dankzij zijn thermale baden is Montecatini één van de belangrijkste plaatsen voor thermaal toerisme in Italie. Tussen het einde van de negentiende en de twintigste eeuw verbleven veel persoonlijkheden in deze stad uit de wereld van de literatuur, de politiek, de mode en het italiaanse en buitenlandse entertainment.


Beschrijving

De luxueuze villa bevindt zich op een groot landgoed omringd door een eeuwenoud pijnbomen en eikenbos.

Rondom het gebouw, vanwaar men geniet van een schitterend uitzicht over het toscaanse landschap, strekt zich een groot park uit.
Op enkele meters van het gebouw bevindt zich het privé-zwembad (12x6 m; diepte: 1,40 m), ingericht met parasols en ligbedden. In de tuin bevinden zich de benodigdheden voor de barbecue en een tafel om buiten te eten.

De villa biedt veel mogelijkheden tot vermaak: in de onmiddellijke nabijheid van het gebouw bevinden zich namelijk tennisbanen, een hippisch centrum en een welnesscentrum met sauna, turks stoombad en hydromassage, alsook een restaurant en een wijnwinkel; Montecatini Terme en zijn thermale baden bevinden zich op enkele kilometers; tot slot, de kleine centra van Laag Valdarno en het empolese platteland en de vele kunststeden van Toscane, zoals Lucca, Pisa, Florence en Pistoia zijn eenvoudig met de auto bereikbaar.


Inrichting

Het drie verdiepingen tellend gebouw biedt plaats aan 11 gasten in 3 éénpersoonskamers en 4 tweepersoonskamers, en heeft 3 badkamers en 2 toiletten.

Op de begane grond bevinden zich de entree, een woonkamer met eetgedeelte en open haard, de keuken met eetgedeelte en direkte toegang tot de tuin, een slaapkamer met lit-jumeaux bed, een éénpersoonskamer en een toilet.
De eerste verdieping bestaat uit een keuken met kleine ontbijtzaal, twee woonkamers met open haard (waarvan één met kookhoek en eetgedeelte), een tweepersoonskamer, een badkamer met douche en een una toilet.
Op de tweede verdieping bevinden zich een slaapkamer met lit-jumeaux bed, drie tweepersoonskamers en twee badkamers (één met  hydromassage bad en één met hydromassage douche).

Vanuit één van de woonkamers op de eerste verdieping komt men uit op een terras. De kamers op de tweede verdieping zijn voorzien van air conditioning.


Accessoires en faciliteiten

De villa is voorzien van een zwembad, benodigdheden voor de barbecue, air conditioning, werkende open haard, internet verbinding, satelliet TV, hydromassage, magnetron, oven, vriezer, vaatwasser, wasautomaat, kinderbedjes en privé-parkeerplaats.
Een huishoudelijke hulp is op verzoek beschikbaar.

Winkels en allerlei faciliteiten bevinden zich op 2 kilometer van het landgoed.

 

Huurprijzen

 jan-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-deckerstmispasen
5 dagen
Villa Fucecchio ( 11 bedden )2195 �3075 � 3075 �2195 �3515 �2195 �
6 dagen
Villa Fucecchio ( 11 bedden )2565 �3590 � 3590 �2565 �4100 �2565 �
7 dagen
Villa Fucecchio ( 11 bedden )2565 �3590 �4100 �3590 �2565 �4100 �2565 �
Informatie