Villa Cipressi

Villa uit de vijftiende euw met 10+2 slaapplaatsen in de Valdichiana, vlakbij Capolona (Arezzo). Zwembad, grote tuin, internet verbinding.

Accommodatie:
Historische villa

Streek:
Aretijns platteland

Plaats:
Capolona (Arezzo)

Personen:
12

Villa Cipressi
Villa Cipressi

Ligging

De mooie villa bevindt zich in de Valdichiana, op enkele kilometers van Capolona en Arezzo.

Gelegen aan de samenvloeiing van de vier valleien van het Casentino, de Valdichiana, de Valtiberina en de Valdarno, ontstond Arezzo in het pre-etruskisch tijdperk in een zone die al bewoond werd sinds de prehistorie, en werd vervolgens één van de belangrijkste etruskische steden in Toscane. Uit deze periode dateren de beroemde beelden van de "Chimera", het mythologische monster met het lichaam en het hoofd van een leeuw, de staat met de vorm van een slang en een geitenkop op de rug, en de necropolis van Poggio del Sole.

Nadat het door de romeinen werd veroverd in de derde eeuw vòòr Chr. en het toneel was van de strijd tussen de   Goten en Byzantijnen, werd Arezzo een vrije gemeente.

Zoals vele toscaanse steden, was Arezzo betrokken bij de strijd tussen de Welfen en de Ghibellijnen en in 1289 werd het aretijnse leger verslagen door het florentijnse en sienese leger in de beroemde strijd van Campaldino, waaraan tevens Dante Alighieri meedeed. In 1384 werd Arezzo toegevoegd tot de toscaanse staat die gedomineerd werd door Florence. Na een korte periode van onafhankelijkheid in de eerste helft van de zestiende eeuw, begon Arezzo in 1569 deel uit te maken van het Groothertogdom van Toscane.


Beschrijving

De villa is een gebouw uit de vijftiende eeuw met ruime vertrekken die gedeeltelijk ingericht zijn met antieke meubels. Het gebouw werd gerestaureerd, de originele architectonische structuur behoudend.
Een lange cipressenlaan leidt naar de ingang van het landgoed, dat tevens bestaat uit een tuin ingericht met ligbedden, waarin zich het privé-zwembad (9x6 m; diepte: 1,50 m) bevindt en een tafel om buiten te eten.

Vele steden in Toscane en centraal Italie, waaronder Cortona, Anghiari, Arezzo, Siena, Sansepolcro en Florence zijn eenvoudig met de auto bereikbaar.


Inrichting

Het drie verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan 10+2 gasten in 1 slaapkamer met twee éénpersoonsbedden, 3 tweepersoonskamers,  1 éénpersoonskamer, 1 éénpersoonsbed in de woonkamer en 1 tweepersoons slaapbank, en heeft 3 badkamers en 1 toilet.

De begane grond bestaat uit een keuken, eetkamer met open haard, woonkamer met tweepersoons slaapbank en open haard, een tweepersoonskamer en een badkamer met douche.
De tussenverdieping heeft een badkamer met bad.
Op de eerste verdieping bevinden zich een woonkamer met éénpersoonsbed, een ruime salon, een tweepersoonskamer, een tweepersoonskamer met toegang tot een éénpersoonskamer, een kamer met twee enkele bedden, een badkamer met bad en een toilet.

De eetkamer op de begane grond heeft een direkte toegang tot de tuin.


Accessoires en faciliteiten

De villa is uitgerust met een zwembad, open haard, satelliet TV, internet verbinding, magnetron, oven, vriezer, vaatwasser, wasautomaat, kinderbedje en privé-parkeerplaats.
Een huishoudelijke hulp is beschikbaar op verzoek.

Winkels en allerlei faciliteiten bevinden zich op 7 kilometer van de villa.

 

Huurprijzen

 jan-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-deckerstmispasen
5 dagen
Villa Cipressi (12 bedden)775 1370  1370 775 775 775
6 dagen
Villa Cipressi (12 bedden)775 1370  1370 775 775 775
7 dagen
Villa Cipressi (12 bedden)775 1370 2770 1370 775 775 775
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten