Kasteel Montepulciano

Kasteel met 12+2 slaapplaatsen op enkele kilometers van Chianciano Terme (Siena) en zijn thermale baden, in de Valdichiana. Grote tuin, park met exotische bomen, twee zwembaden, internet verbinding. Mogelijkheid tot het vieren van bruiloften en speciale gelegenheden. Tennisbanen, manege en golfclub in de nabijheid.

Accommodatie:
Kasteel

Streek:
Valdichiana

Plaats:
Montepulciano (Siena)

Personen:
12+2

Kasteel Montepulciano
Kasteel Montepulciano

Ligging

Het kasteel bevindt zich in de provincie Siena, op de grens tussen de Valdichiana en de Val d'Orcia, op enkele kilometers van Chianciano Terme.

Chianciano is één van de bekendste thermale lokaliteiten van Italie. De thermale werkingen van het water was al in de tijd van de etrusken en de romeinen bekend, die in dit gebied een centrum bouwden rond de etruskische stad Chiusi. In het gehele gebied zijn vele archeologische vondsten aan het licht gekomen uit de bronstijd en de ijzertijd en de vijfde eeuw vòòr Chr. Het bewoonde centrum bevond zich op een strategisch belangrijke positie, langs de weg die de kuststeden met het binnenland van Etruria verbond. Tijdens de hellenistische periode ontstonden een reeks heiligdommen die gewijd waren aan de goden van de wateren, waarvan de bekendste die van Fucoli is.
Met het verval van de etruskische beschaving, werd het territorium bezet door de romeinen. En precies in de romeinse periode dateert de thermale nederzetting van Mezzomiglio, die volgens de archeologen die het hebben gevonden overeenkomt met de baden waarover de latijnse dichter Quinto Orazio Flacco schreef.


Beschrijving

Het kasteel werd door een soldaat gesticht rond 1465; door de eeuwen heen kwamen er om het centrale geddelte verschillende gebouwen bij en kreeg het complex zijn actuele vorm in de negentiende eeuw. Tegenwoordig maakt het kasteel deel uit van een grote boerderij dat olie en wijn produceert. Het gedeelte dat verhuurd wordt is het centrale en oudste gedeelte van het complex.

Rondom het majestueuze gebouw in travertijn en rode baksteen strekt zich een grote italiaanse tuin uit, op zijn beurt omringd door olijfbomen en wijngaarden van de boerderij. In de tuin bevinden zich twee omheinde zwembaden: de eerste (8x4 m; diepte: 1,40 m) is gereserveerd voor het exclusief gebruik van de gasten van het kasteel, terwijl de tweede (10x20 m; diepte: 1,50 m) gedeeld wordt met de andere gasten van de boerderij. Beide zwembaden zijn uigerust met ligbedden en ligstoelen.
De benodigdheden voor de barbecue en een tafel zijn beschikbaar voor de gasten om buiten te eten.
Het kasteel beschikt tevens over een balkon dat uitkijkt over de mooie binnenplaats en de tuin en is een zeer goede location voor het vieren van bruiloften en bijzondere gelegenheden.

Chianciano Terme en zijn thermale baden bevinden zich op enkele kilometers van het landgoed, terwijl Montepulciano, Montalcino, Pienza, Arezzo, Siena en vele andere kunststeden van Toscane eenvoudig bereikbaar zijn met korte autoritten. In de omgeving van het kasteel bevindt zich tevens het beschermd natuurgebied van het Meer van Chiusi. Een manege, tennisbanen en een golfclub bevinden zich op enkele kilometers van het landgoed.


Inrichting

Het twee verdiepingen tellende gebouw met gedecoreerde kamers in traditioneel sienese stijl biedt plaats aan 12+2 gasten in 3 tweepersoonskamers, 2 éénpersoonskamers, 2 kamers met twee éénpersoonsbedden en 2 extra éénpersoonsbedden, en heeft 4 badkamers en 1 toilet.

De begane grond bestaat uit een keuken, eetkamer, woonkamer, een tweepersoonskamer, een éénpersoonskamer, een kamer met twee enkele bedden, een badkamer en een toilet.
Op de eerste verdieping bevinden zich een tweede woonkamer, een kamer met twee enkele bedden, een éénpersoonskamer, twee tweepersoonskamers (waarvan één met badkamer ensuite) en twee badkamers.

Twee extra éénpersoonsbedden zijn op verzoek beschikbaar.


Accessoires en faciliteiten

Het kasteel heeft twee zwembaden, barbecue, werkende open haard, satelliet TV, DVD speler, internet verbinding, gasoven, magnetron, vaatwasser, wasautomaat, kinderbedjes en privé-parkeerplaats.
Een kok, een baby-sitter, een huishoudelijke hulp en een ontbijtservice zijn op verzoek beschikbaar.
Op verzoek worden proeverijen van produkten van de boerderij georganiseerd.

Een restaurant en een levensmiddelenwinkel bevinden zich binnen 3 kilometer van het kasteel.
Andere winkels en allerlei faciliteiten en de thermale baden van Chianciano Terme zijn op 4 kilometer van het landgoed.
Een manege, een tennisclub en een golfclub bevinden zich binnen een straal van 8 kilometer van de boerderij.

 

Huurprijzen

 jan-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-deckerstmispasen
1 dagen
Castello Montepulciano ( 12 bedden )1050 1140 1190 1140 1050 1050 1050
Castello Montepulciano ( 12+2 bedden )1150 1240 1290 1240 1150 1150 1150
7 dagen
Castello Montepulciano ( 12 bedden )4500 4775 5000 4775 4500 4500 4500
Castello Montepulciano ( 12+2 bedden )4875 5150 5375 5150 4875 4875 4875
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten