Villa Le Palme

Elegante villa met 15 slaapplaatsen op het platteland rondom Grosseto, in de Maremma. Zwembad, barbecue, internet verbinding. Schitterend uitzicht over het omringende landschap, op enkele kilometers van de stranden van de kust van Grosseto, het Natuurpark Uccellina en de thermale baden van Saturnia.

Accommodatie:
Villa

Streek:
Maremma

Plaats:
Grosseto

Personen:
15

Villa Le Palme
Villa Le Palme

Ligging

De mooie villa kijkt uit over een landschap bestaande uit wijngaarden en olijfbomen op het platteland van Grosseto, in de Maremma, op enkele kilometers van Porto Santo Stefano.

Porto Santo Stefano is een badplaats in het zuiden van Toscane gelegen op het voorgebergte van de Argentario. Nadat het een belangrijke haven was voor het volk dat in de oudheid in de Middellandse Zee voer, verloor de haven die de romeinen Portus Traianus of Portus ad Cetarias noemden, tussen het begin van de vijftiende en halverwege de zestiende eeuw zijn relevantie. Het is in deze periode dat een reeks torens werden gebouwd langs de kust om het gebied te beschermen tegen de veelvuldige aanvallen van piraten.

Het beroemde spaanse fort, tegenwoordig veranderd in een museum waar kunsttentoonstellingen worden gehouden, werd gebouwd tussen het einde van de zestiende en de beginjaren van de zeventiende eeuw, wanneer Porto Santo Stefano deel ging uitmaken van de Staat van Decanen.

Nadat het door de oostenrijkers werd veroverd in 1707 en het deel uitmaakte van het Koninkrijk van Etrurie, werd Porto Santo Stefano in 1815 toegevoegd tot het Groothertogdom van Toscane en maakte vervolgens in1860 deel uit van het Koninkrijk van Italie.

Tegenwoordig is Porto Santo Stefano een gerenommeerd toeristische haven en een beroemde badplaats voorzien van de Blauwe Vlag, een erkenning die wordt gegeven aan europese kustplaatsen die voldoen aan bepaalse kwaliteitscriteria.


Beschrijving

Omringd door olijfbomen en wijngaarden, biedt het indrukwekkende gebouw een schitterend panoramisch uitzicht over het platteland en de heuvels van de Maremma.
In de grote tuin bevinden zich de benodigdheden voor de barbecue en het privé-zwembad (7x3 m; diepte: 1,20 m). De rand van het zwembad is ingericht met ligbedden en parasols om zich te ontspannen in de rust van het toscaanse landschap.
De gasten kunnen bovendien onder de pergola eten gelegen bij de entrée van de villa die is ingericht met tafel en stoelen.

Het Natuurpark Uccellina, de thermale baden van Saturnia, Porto Ercole, Talamone en andere beroemde badplaatsen van het zuiden van Toscane zijn eenvoudig bereikbaar met de auto.


Inrichting

Het twee verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan 15 gasten in 4 slaapkamers met twee bedden, 3 tweepersoonskamers en 1 éénpersoonskamer, en heeft 4 badkamers.

Op de begane grond bevinden zich de entrée, de keuken, twee woonkamers (waarvan één voorzien van een open haard), het eetgedeelte met open haard, de wasserijruimte, twee slaapkamers met twee éénpersoonsbedden, een tweepersoonskamer, een badkamer met bad en een badkamer mte douche (twee treden omlaag bereikbaar).
De eerste verdieping bestaat uit twee slaapkamer met twee éénpersoonsbedden, twee tweepersoonskamers, een éénpersoonskamer en twee badkamers (waarvan één met douche en één met bad en douche).


Accessoires en faciliteiten

De villa is uitgerust met een zwembad, barbecue (zowel buiten als binnen), open haard, satelliet TV, DVD speler, internet verbinding, twee ovens, ijsmaker, diepvriezer, snijmachine, vaatwasser, wasautomaat, kinderbedje en privé-parkeerplaats.
Een huishoudelijke hulp is op verzoek beschikbaar.
Op verzoek worden proeverijen georganiseerd van produkten uit het agrarisch bedrijf.

Winkels en allerlei faciliteiten zijn op 1,3 kilometer van de villa.

 

Huurprijzen

 jan-mayjuni-sepoct-deckerstmispasen
5 dagen
Villa Le Palme (15 bedden)2280  2280 2970 2280
6 dagen
Villa Le Palme (15 bedden)2740  2740 3560 2740
7 dagen
Villa Le Palme (15 bedden)3190 4150 3190 4150 3190
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten