Cala Piccola

Villa met 4+2 posti slaapplaatsen in Maremma, op enkele kilometers van Porto Santo Stefano, aan de kust van de Monte Argentario. Grote tuin, schitterend uitzicht, privé-toegang tot het strand, barbecue, restaurant/bar service.

Accommodatie:
Kleine villa

Streek:
Monte Argentario (Maremma)

Plaats:
Porto Santo Stefano (Grosseto)

Personen:
4+2

Cala Piccola
Cala Piccola

Ligging

De villa bevindt zich in de Maremma, vlakbij Porto Santo Stefano, aan de kust van het voorgebergte van de Argentario.

Al bewoond in het etruskisch tijdperk, zoals een groot deel van Toscane, dankt de berg Argentario zijn naam waarschijnlijk aan de romeinse familie Enobarbi-Domizi, die dit gebied verkregen als compensatie voor uitgeleend geld aan de roeminse republiek tijdens de tweede punische oorlog. De familie werd namelijk "degli Argentari"  genoemd (de naam die Rome kreeg van iedereen die het geld leende).

Oorspronkelijk was de Argentario een eiland, maar door de eeuwen heen creeerden de rivier Albenga en de zeestromen twee lange zandbanken, en verbonden zo het voorgebergte aan het vasteland en zo ontstond de schitterende lagune van Orbetello.

In de zestiende eeuw maakte het voorgebergte deel uit van de staat van de Decanen en de spanjaarden lieten er vele forten bouwen, die nog altijd te bewonderen zijn.


Beschrijving

De villa is omringd door een grote tuin rijk aan typische planten van de middellandse zee en bevindt zich binnen een residentieel complex op één kilometer van het privé-strand. In de zomermaanden verbindt een speciale shuttle service het complex met het strand.

Recent gerestaureerd, beschikt de villa over een terras dat is ingericht met ligstoelen, ligbedden, de benodigdheden voor de barbecue en een tafel om buiten te eten.

Het terras kijkt uit over de Tyrrheense zee en het eiland Giglio.


Inrichting

Het twee verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan 4+2 gasten in 1 kamer met stapelbed, 1 tweepersoonskamer en 1 tweepersoons slaapbank, en heeft 3 badkamers.

Op de begane grond bevinden zich de keuken, de woonkamer met tweepersoons slaapbank, het eetgedeelte en een badkamer met douche.
Het soutterrain bestaat uit een kamer met stapelbed, een tweepersoonskamer en twee badkamers met douche.


Accessoires en faciliteiten

De villa is uitgerust met een barbecue, satelliet TV, privé-toegang tot het strand, vriezer, oven, magnetron, vaatwasser, privé-parkeerplaats.
Een huishoudelijke hulp is op verzoek beschikbaar.
Een bar/restaurant service en een shuttle service naar het strand zijn beschikbaar voor de gasten. De shuttle service is alleen in de zomermaanden beschikbaar.

Winkels en allerlei faciliteiten bevinden zich in Porto Santo Stefano, op 5 kilometer van de villa.

 

Huurprijzen

 jan-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-deckerstmispasen
5 dagen
Cala Piccola (4+2 bedden)1350 1650  1650 1350 1350 1350
6 dagen
Cala Piccola (4+2 bedden)1385 1690  1690 1385 1385 1385
7 dagen
Cala Piccola (4+2 bedden)1385 1690 2155 1690 1385 1385 1385
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten