La Torre

Toren uit de zesde eeuw met 5 slaapplaatsen in Maremma, in Talamone, in de provincie Grosseto. Schitterend panorama, omringd door een enorm park, vlak aan zee. Zwembad, tennisbanen, basketbalvelden, volleybalvelden, voetbalveld en een veld om te boogschieten in de omgeving. Mogelijkheid om te kitesurfen en te windsurfen.

Accommodatie:
Uitkijktoren

Streek:
Maremma

Plaats:
Talamone (Grosseto)

Personen:
5

La Torre
La Torre

Ligging

De toren bevindt zich in de omgeving van Talamone (Grosseto), in Maremma, de zone van zuidelijk Toscane dat is ingeklemd tussen de Metaalhoudende Heuvels, de heuvels van Orbetello, de berg Amiata en de Tyrrheense zee.

Bewoond door de etrusken en de romeinen, is de Maremma een gebied rijk aan archeologische plaatsen (waaronder we de etruskische necropolissen van Populonia en Vetulonia noemen), van bijzondere natuurlijke schoonheid (bijvoorbeeld de schitterende tufstenen steden gebouwd op de steile kliffen) en de natuurparken (het Park van Uccellina is beroemd, maar net zo belangrijk zijn het Reservaat van Diaccia Botrona en de natuurreservaten van de lagune van Orbetello).

Ideale plaats voor veel toeristen dankzij de schitterende stranden en de thermale plaatsen Saturnia en Petriolo, is de Maremma ook bekend vanwege zijn enogastronomische specialiteiten. Een verblijf in de toren is een goede gelegenheid om de gerechten op basis van wild zwijn, ham, bottarga en maremmaanse pecorino te proeven, en deze weg te spoelen met een goed glas Morellino di Scansano of Sassicaia.


Beschrijving

Het gebouw was oorspronkelijk een uitzichttoren uit de zesde eeuw, en is omringd door een enorm groot park van 200 hectare dat zich uitstrekt totaan zee, waarin het mogelijk is wilde zwijnen, reeen en damherten tegen te komen.

De toren is de prfecte accomodatie voor iedereen die zich wil ontspannen en in nauw contact wil staan met de natuur en tegelijkertijd wil zwemmen in het heldere water van de Maremma. Verschillende baaitjes in de omgeving zijn eenvoudig te voet bereikbaar, terwijl het strand met steentjes zich op ongeveer 3 kilometer van de toren bevindt en met de auto bereikbaar is.

Een camping op ongeveer 8 kilometer van de toren stelt de gasten een zwembad en tennisbanen, basketbal, voetbal en volleybalvelden en een veld voor het boogschieten beschikbaar. Op een tiental kilometers van het landgoed is het mogelijk te windsurfen en te kitesurfen.


Inrichting

Het vier verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan 5 gasten in 2 tweepersoonskamers en 1 éénpersoonskamer en heeft 2 badkamers.

De begane grond bestaat uit een eetkamer met kookhoek en een hoekbar.
Op de eerste verdieping bevindt zich een tweepersoonskamer met badkamer met douche ensuite.
Op de tweede verdieping bevinden zich een éénpersoonskamer, een tweepersoonskamer en een badkamer met douche.
Vanuit de woonkamer op de derde verdieping geniet men van een schitterend uitzicht over de eilanden van de toscaanse archipel en het maremmaanse binnenland. Op heldere dagen is in de verte ook Corsica te zien.


Accessoires en faciliteiten

De toren is uitgerust met een werkende ope haard, televisie, koelkast, vriezer en privé-parkeerplaats.
Een huishoudelijke hulp met wisseling van het beddengoed is op verzoek beschikbaar.
De gasten kunnen gebruik maken van een ontbijt, lunch en dinerservice in een agritoerisme op ongeveer 2 kilometrt van de toren.
Een camping op ongeveer 7,5 kilometer van het landgoed biedt wasautomaten, wasdrogers, zwembad, tennisbanen, volleybal, voetbal en basketbalvelden en een ruimte voor het boogschieten.
Mogelijkheid om te kitesurfen en te windsurfen op een strand op ongeveer 9 kilometer van de woning.

Een bar en een restaurant bevinden zich op een camping op 7,5 kilometer van de toren.
Andere winkels en faciliteiten bevinden zich in Talamone (9 km) en in Fonteblanda (11 km).

 

Huurprijzen

 jan-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-deckerstmispasen
5 dagen
La Torre ( 5 bedden )1245    1245 1475 1245
6 dagen
La Torre ( 5 bedden )1495    1495 1770 1495
7 dagen
La Torre ( 5 bedden )1745 1960 2065 1960 1745 2065 1745
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten