De Chianti: een waar paradijs voor de liefhebbers van orchideeenDe orchideeen zijn de bekendste en mooiste bloemen ter werelds. Bij orchideeen denken we vaak aan iets exotisch... En in de meeste gevallen komen de orchideeen uit de tropen, maar u zult versteld staan om te weten dat er ook bijna 200 soorten in Italie bestaan, velen daarvan in Toscane en de Chianti.

Dus voor de “liefhebbers van plantkunde” is de Chianti de ideale plaats voor een vakantie die in het teken staat van wilde orchideeen!

Orchideeen zijn vaste planten, die zowel geteeld kunnen worden als spontaan groeien. De wilde orchideeen uit de gematigde zones geven vaak de voorkeur aan kalkrijke gronden, precies zoals die in de Chianti.

Op de site www.comune.pisa.it/apsn/Botanica/Orchids.htm vinden we vele spontaan groeiende orchideeen die in Italie en in de Chianti aanwezig zijn, met mooie foto`s, en bovendien met de beschrijving van de aangewezen habitat en de bloeiperiode.

Deze bloemen zijn zo prachtig dat we er verliefd op worden, er zijn zelfs verenigingen van liefhebbers van orchideeen, waarvan u alle informatie kunt krijgen voor vertrek van uw vakantie in de Chianti:

Tijdens uw vakantie in de Chianti kunt u profiteren van de passie en de professionaliteit van een Milieu Gids en vragen, indien mogelijk, of hij lid is van de GIROS (Italiaanse Groep voor onderzoek naar de Wilde Orchideeen). Hij kan u meenemen voor schitterende wandelingen op zoek naar de orchideeen en u alles vertellen over deze schitterende bloemen.

En voor wie van de natuur houdt, maar geen “waarnemer” is, kan ook genieten van de schitterende orchideeen in het Park van de Botanische Tuin van de Chianti, langs de weg die gaat van Barberino Val d’Elsa naar Castellina in Chianti (www.parcobotanico.it).

 

Hieronder een selectie met de meest gevraagde vakantiehuizen:
Villa Montespertoli Vakantievilla in de Florentijnse heuvels bij Montespertoli (Florence). 12+2 slaapplaatsen, tuin, privé-zwembad, hydromassage, internetverbinding. Meer details
Villa Marco Villa te huur in de Chianti streek, nabij Florence. Villa met 8/12 slaapplaatsen, privé-zwembad, externe hydromassage voor 7 personen, internet verbiding, speelplaats voor kinderen, airconditioning. Golfclub, manege en tennisclub op enkele kilometers. Mogelijkheid tot het organiseren van diners en kookcursussen. Meer details
Villa Botticelli Landelijk gelegen vakantievilla te huur in Radda in Chianti in Toscane tussen Florence en Siena. Villa met 10 slaapplaatsen, tuin, zwembad, panorama uitzicht, internetverbinding. Meer details
Villa Siena Vakantievilla met zwembad vlakbij Siena in Toscane . Prachtige ligging, parkerplaats, 4/6 slaaplaatsen Meer details