Fiesole en de heuvels rondom FlorenceHet stadje Fiesole bevindt zich op een heuvel vlakbij Florence en om er te komen moet men langs de meest fascinerende panoramische straten van de toscaanse hoofdstad.

De eerste menselijke nederzettingen dateren uit het tijdperk van de Etrusken, het mysterieuze volk dat naar Italie kwam vanuit het tegenwoordige Turkije. Maar het was onder de heerschappij van Rome dat Fiesole de belangrijkste stad van het gebied werd, in ieder geval tot de opkomst van het nabije Florence. Sporen van die periode zijn nog altijd zichtbaar: allereerst, het schitterende romeinse theater, gebouwd langs de helling van het terrein.

Sinds de Renaissance kozen veel adellijke families voor deze heuvel om er hun plattelandsresidentie te bouwen. Tegenwoordig zijn er meer dan 30 villa’s in Fiesole, kostbare gebouwen die omringd zijn door groene en verzorgde tuinen.

Het is een plek waar veel toeristen komen en, in de weekends in de lente-zomer, ook florentijnen die “omhoog komen” voor een ambachtelijk ijsje en om van het panorama te genieten.

Maar Fiesole is niet de enige heuvel rondom Florence. De andere kant van de stad wordt namelijk overschaduwd door Arcetri (de geschiedenis ingegaan als de plaats waar Galileo Galilei werd opgesloten), Poggio Imperiale, waar zich één van de villa’s van Florence bevindt die in handen van de Medici kwam en tot slot Bellosguardo, wiens naam zijn belangrijkste kenmerk al aangeeft.

En mochten we nog twijfelen aan de charme van een villa op de heuvels van Florence... herinneren we ons dat Enrico Caruso, aan het begin van de twintigste eeuw, er maar liefst twee kocht.

 

Hieronder een selectie met de meest gevraagde vakantiehuizen:
Villa Podere Villa met zwembad voor exclusief gebruik van de gasten in San Polo in Chianti, op 16 km van het centrum van Florence, te huur voor vakantie. 10/12 slaapplaatsen Meer details
Villa Florence Betoverende en elegante historische villa met zwembad. De villa bevindt zich op een heuvel op 8 km van de Dom van Florence en biedt een geweldig panorama op de hele stad van Florence. 8/16 slaapplaatsen, internetverbinding. Meer details
Villa dei Pini Villa met zwembad en groot bebost park op het platteland van Empoli, in Montaione, in de provincie Florence. 12 slaapplaatsen, air conditioning, internetverbinding, zonneweide. Thermale baden, manege, tennisclub en golfclub in de omgeving. Meer details
Villa Reggello Villa met zwembad voor vakanties in Reggello (Florence), in de Valdarno, op enkele kilometers van de Abdij van Vallombrosa. 13 slaapplaatsen, internetverbinding, schitterend uitzicht over de Valdarno. Keramiek, yoga en schilderlessen. Tennisbanen en manege op enkele kilometers. Meer details