De Uffizi Galerij in FlorenceAls Parijs een mis waard is, is een vakantie in Florence een dag in de Uffizi Galerij waard.

Vooral omdat het het meest bezochte kunstmuseum van Italie is. Samen met de Galleria dell’Accademia, worden er dan ook ieder jaar bijna 3 miljoen kaartjes verkocht... dat betekent iets meer dan 8 duizend bezoekers per dag!

Middenin het historisch centrum gelegen, omringd door meesterwerken als het Palazzo della Signoria, de Loggia dei Lanzi en, lopend richting de Arno, de Ponte Vecchio, werd de Uffizi Galerij gebouwd tussen 1560 en 1580 naar ontwerp van Giorgio Vasari. Ontworpen voor de kantoren van de toscaanse regering – Cosimo I de Medici werd Groothertog van Toscane in 1569 nadat hij in de zestiende-eeuwse oorlogen van Italie de aartsvijand Siena had verslagen – werd het door de jaren heen verrijkt met talrijke collecties.

En zodoende bevinden zich tegenwoordig in de meer dan 40 zalen de werken van Cimabue en Giotto (zaal 2), Masaccio en Beato Angelico (7), Verrocchio en Leonardo da Vinci (15), vervolgens Michelangelo, Rembrandt, Tintoretto, Rubens, Botticelli, Dürer, Caravaggio en Hans Memling. Dan zijn er de overblijfselen van romeinse oorsprong, de moderne bronzen, de miniaturen, enzoorts.

Bovendien, op het moment dat we onze villa of appartement voor de vakantie in Florence hebben geboekt, moeten we niet vergeten om een afspraak te maken met de Uffizi Galerij om een rondleiding in het Corridoio Vasariano (de Vasari Corridor) te reserveren.

De Corridor is een verhoogde passage, gebouwd door de Medici om het Palazzo della Signoria, waar zich de overheidstaken afspeelden, aan het Palazzo Pitti te verbinden, het privé-verbijf van de machtige, oorspronkelijk uit de Mugello afkomstige familie, die precies boven de Uffizi Galerij loopt.

 

Een selectie van de meest gevraagde appartementen in het historische centrum van Florence :
Villa Larione Luxe villa op enkele kilometer van het Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio, op de heuvels rondom Florence. 12/15 slaapplaatsen, zwembad, air conditioning, internetverbinding. Meer details
Appartement Boboli Elegant appartement gelegen in het karakteristieke kwartier van Florence, genaamd ‘Oltrarno’, op korte afstand van Palazzo Pitti en Ponte Vecchio. 3 slaapkamers, 2 badkamers, airconditioning, Internet verbinding. Van 2 tot 7 slaapplaatsen Meer details
Appartement Lungarno Elegante appartement vlakbij Ponte Vecchio, langs de florentijnse lungarni. 8 slaapplaatsen, internetverbinding, air conditioning. Schitterend uitzicht over de Arno. Meer details
Villa Isabelle Villa met zwembad voor vakanties vlakbij Subbiano (Arezzo), in Casentino. 12 slaapplaatsen, tuin, internetverbinding, speelgelegenheid voor kinderen. Manege en tennisclub op enkele kilometers. Schitterend uitzicht over de heuvels van het Casentino. Meer details