De historische villa`s van de Chianti: echte architectonische meesterwerkenDe buitengewone schoonheid van de Chianti trok na verloop van tijd niet alleen de aandacht van de toscaanse adel, maar tevens de bourgeoisie van Siena, Arezzo en Florence.

Het was vooral vanwege het genieten van het panorama, de frisse lucht en de heerlijkheden van het landleven, dat de rijkste families van le Toscane de Chianti kozen gedurende de eeuwen, om nieuwe residenties te bouwen, die tegenwoordig prestigieuze villa`s zijn geworden, echte meesterwerken met ongelooflijke kunststukken, beelden, fresco`s, kostbare houten handvoorwerpen en decoraties.

Het merendeel van deze villa`s werd gebouwd tijdens de Renaissance. Sommigen werden door de jaren heen echte boerderij-villa`s, anderen werden onderworpen aan radikale restauraties in de achttiende-negentiende. Over het algemeen hebben ze een kubusvorm of een parallelepipedumvorm, grote en gelijkmatige ramen, omlijst door beplijsteringen en, in de meeste gevallen, ruime en koele “kelders” voor de rijping en het opslaan van de wijn!
Vele van deze zijn tegenwoordig te huren: ook voor u, om een vakantie in de Chianti met een onvergetelijk smaak door te brengen!

Maar laten we een aantal van de meest prestigieuze gaan ontdekken...

  • Wat oudheid en schoonheid betreft onderscheidt zich ongetwijfeld Villa Borromeo, middenin het groen van de cipressen, in de omgeving van San Casciano in Val di Pesa, tegenwoordig voorzien van een zeer goed restaurant die een goede afsluiting van uw bezoek zal zijn.

  • Niet ver hier vandaan vinden we Villa del Cigliano, eigendom van de familie Antinori, met zijn prachtige tuin en waar de wijnkelders te bezichtigen zijn.

  • Tevens in het gebied van San Casciano Villa Le Corti van de familie Corsini, die kostbare beelden en schilderijen heeft, twee kapellen, een groot park en de onmisbare historische wijnkelders.

  • Onmisbaar is de schitterende Villa Corsini in Mezzomonte, in een mooie renaissancistische stijl, die zijn naam dankt aan het feit dat het halverwege een heuvel werd gebouwd. De villa behoort toe aan de familie de’ Medici, waar de vele fresco`s aan te danken zijn, de prachtige tuin, de kostbare plafonddecoraties... betoverend!

  • In Castelnuovo Berardenga vinden we daarentegen de imposante Villa Chigi Saracini, veel recenter, uit de beginjaren van de negentiende eeuw, waarvan de bouw er tevens voor gezorgd heeft dat een deel van de ommuring van de stad werd afgebroken.

  • Tenslotte, vlakbij, bevindt zich Villa Geggiano en de modernere Villa di Monaciano.


We hebben enkele namen genoemd van de architectonisch en artistiek gezien meest interessante voorbeelden. Maar, zoals altijd, hangt alles af van onze wil om te ontdekken en dat wat we willen toevoegen aan onze reis en onze vakantie in Toscane en de Chianti...

 

Hieronder een selectie met de meest gevraagde vakantiehuizen:
Villa Montespertoli Vakantievilla in de Florentijnse heuvels bij Montespertoli (Florence). 12+2 slaapplaatsen, tuin, privé-zwembad, hydromassage, internetverbinding. Meer details
Villa Marco Villa te huur in de Chianti streek, nabij Florence. Villa met 8/12 slaapplaatsen, privé-zwembad, externe hydromassage voor 7 personen, internet verbiding, speelplaats voor kinderen, airconditioning. Golfclub, manege en tennisclub op enkele kilometers. Mogelijkheid tot het organiseren van diners en kookcursussen. Meer details
Villa Botticelli Landelijk gelegen vakantievilla te huur in Radda in Chianti in Toscane tussen Florence en Siena. Villa met 10 slaapplaatsen, tuin, zwembad, panorama uitzicht, internetverbinding. Meer details
Villa Siena Vakantievilla met zwembad vlakbij Siena in Toscane . Prachtige ligging, parkerplaats, 4/6 slaaplaatsen Meer details