De wijk van Santa Maria Novella in FlorenceAls je in Florence per trein aankomt en je hebt in plaats van een hotel in het historisch centrum gekozen om een appartement op het florentijnse platteland voor jouw vakantie te huren, dan is het ongetwijfeld een goed begin om de stad te verkennen en de wijk van Santa Maria Novella in te gaan, precies waar zich het centraal station bevindt. Je kunt even uitrusten van de reis op het Piazza Santa Maria Novella, je kunt de basiliek bezoeken en wandelen in de karakteristieke steegjes in de omgeving. Als je doorloopt tot de via della Scala, neem dan even een kijkje in de historische Farmacia (apotheek), de oudste van Europa.

Piazza Santa Maria Novella is de juiste plek om eventjes te stoppen, plannen maken voor de dag en even uitrusten en de basiliek bewonderen. Je kunt een broodje gaan eten in één van de lokalen die op het plein uitkijken en al wandelend je vertrouwd maken met de stad en de gebouwen bekijken van de luxueuze appartementen die zich op dit plein bevinden.

Een bezoek aan de basiliek van Santa Maria Novella is verplicht: ook al heb je geen tijd om het complex van binnen te bekijken met het klooster, de kloostergangen en de kapellen, ga toch eventjes naar binnen om de structuur binnenin de basiliek en enkele van zijn prachtige fresco’s te bewonderen.

Een ongewone stop is zonder twijfel in via della Scala in de Farmacia di Santa Maria Novella, de oudste van Europa: in een monumentale omgeving, beschilderd en ingericht met antieke meubels, kun je niet alleen de wetenschappelijke collecties bekijken, maar ook parfums en pharmaceutische produkten aanschaffen. Een andere interessante stop is die van het Museo Nazionale della fotografia Alinari.

De wijk van Santa Maria Novella biedt zonder twijfel talrijke ideeën ook als je te voet bent, wandelend door de kleine en karakteristieke straten achter het plein, zoals de via delle Belledonne, stoppend in één van de vele typische lokalen die hier bezaaid liggen. Misschien kom je wel een leuk hotel of bed and breakfast tegen voor jouw volgende vakantie in Florence.

 

Een selectie van de meest gevraagde appartementen in het historische centrum van Florence :
Appartement Guelfa Elegant appartement in het historisch centrum van Florence, in de wijk Santa Maria Novella, vlakbij het centrale station, de markt van San Lorenzo en de Duomo. 6/7 slaapplaatsen, internetverbinding. Meer details
Appartement Paola Lumineus appartement in de wijk San Lorenzo, in het historische centrum van Florence, in de omgeving van het station van Santa Maria Novella. 2/4 slaapplaatsen, schitterend uitzicht op de Cappelle Medicee (Kapellen van de Medici), air conditioning, internet. Meer details
Appartementen Stazione Lumineuze appartementen voor vakanties in de omgeving van het station van Santa Maria Novella, in het historisch centrum van Florence. Air conditioning, van 2 tot 10 slaapplaatsen. Vlakbij de Duomo, Ponte Vecchio en het Piazza della Signoria. Internetverbinding. Meer details