De karakteristieke wijk van de Oltrarno in FlorenceAan de linkeroever van de rivier de Arno strekt zich de zone van de Oltrarno uit. De Oltrarno is het andere Florence, van de oude ambachten en de tradities. De beste manier om dit gedeelte van de stad te verkennen is ongetwijfeld het te voet doorlopen en zo behalve de ambachtelijke winkeltjes, de markten en de typische trattoria’s tevens de schoonheid van kerken, pleinen, monumenten en musea te ontdekken.

Nadat je in je appartement in Florence ingetrokken bent, kun je dus beginnen met de ontdekking van de Oltrarno en zijn wijken: San Niccolò, San Frediano en Santo Spirito. Een wandeling in de wijken van de Oltrarno voegt een waarde toe aan jouw verblijf in Florence. Maak vooral ‘s avonds een wandeling in San Niccolò om de dag te besluiten in één van de vinotheken vlakbij Porto San Giorgio of voor de lunch, voor een ontspannen pauze na het bezoek aan de stad.

Heb je zin om Florence te zien zonder de drukte van het centrum? Vervolg dan je parcours totaan het Piazzale Michelangelo om van een schitterende zonsondergang te genieten.

Wil je de route volgen van de kerken? Hier in de Oltrarno mankeren die zeker niet: stop even in de Wijk van San Frediano om de Kapel Brancacci in de Kerk van Santa Maria del Carmine te bewonderen met de fresco’s van Masaccio, net als in de Kerk van San Frediano in Cestello, of de Kerk van Santa Felicita. Als je je in Santo Spirito bevindt moet je echt een bezoek brengen aan de Kerk van Santo Spirito: om het te bewonderen, maar tevens om even te ontspannen, kun je even zitten op het plein naast de kerk, is er een betere gelegenhied om een kop koffie te drinken in één van de lokalen op het plein? Als je in de zomer op vakantie bent in Florence is het drinken van een kop koffie of frisdrank hier ideaal.

Nog meer geschiedenis en cultuur? De Oltrarno biedt allerlei soorten musea: het Palazzo Pitti heeft het meeste, van de Palatina Galerij tot de Kostuum Galerij, van de Moderne Kunst Galerij tot het Museum van het Zilver - ongetwijfeld zit er iets voor je bij!

Wil je je nieuwsgierigheid tevreden stellen? Waarom ga je dan niet op zoek naar de talrijke markten die op zondag de pleinen van de Oltrarno vermaken? De markt van Santo Spirito of de kleine dagelijkse buurtmarkten zijn er om ongebruikelijke voorwerpen te vinden om mee naar huis te nemen als herinnering van jouw vakantie in Florence.

Of waarom profiteer je er niet een keer van om boodschappen te doen en je te improviseren als chefkok voor een dineetje in jouw appartement in de stad? En wat te zeggen van de talrijke ambachtelijke winkeltjes? Achter elke hoek schuilt een florentijnse ambachtelijke winkel, ga maar eens naar binnen en neem een kijkje!

Een duik in het groen? De tuinen van de Oltrarno zijn prachtig en met zijn beelden en monumenten die het verfraaien, maken een wandeling in de buitenlucht met het bezoek aan een kunstgalerij het net even iets mooier. Een wandeling in de Tuinen van Boboli op een zonnige dag laat je een onvergetelijke herinnering achter, in wat voor seizoen dan ook tijdens jouw vakantie in Florence.

Een reis naar de smaak? Welke wijk van Florence kan je een betere mogelijkheid bieden om lunches, diners of ook tussendoortjes of aperitiefjes te gebruiken, eerlijk en voordelig in een gezellige en familiaire omgeving, dan de Oltrarno? Een stop in één van de lokalen of de trattoria’s van Santo Spirito, San Frediano en San Niccolò zal je de culinaire florentijnse tradities laten proeven en je zult hier terug willen komen op vakantie.

 

Een selectie van de meest gevraagde appartementen in het historische centrum van Florence :
Appartement Boboli Elegant appartement gelegen in het karakteristieke kwartier van Florence, genaamd ‘Oltrarno’, op korte afstand van Palazzo Pitti en Ponte Vecchio. 3 slaapkamers, 2 badkamers, airconditioning, Internet verbinding. Van 2 tot 7 slaapplaatsen Meer details
Appartement Terrace Luxueus appartement voor vakanties in het historisch centrum van Florence, in de wijk van de Oltrarno. 2/4 slaapplaatsen, internetverbinding, panoramisch terras. Meer details
Appartementen Oltrarno Drie appartementen gelegen in het historische centrum van Florence in het Oltrarno district . Groepen van 2/3/4/6/8/11 personen Meer details
Appartement Cristina Luxueus appartement met 6 slaapplaatsen voor vakanties in het historisch centrum van Florence, in de Oltrarno, tussen Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Air conditioning, internetverbinding, terras met uitzicht over de Duomo en de Klokkentoren van Giotto. Meer details