Vakanties in de florentijnse bergenOmringd door groen, in een gebied met grote natuurlijke en ecologische belangen, maar op slechts een uur afstand van de Uffizi Galerij en het Palazzo Vecchio.

We hebben het over de Florentijnse Bergen, een territorium ten oosten van de regionale hoofdstad, dat zich uitstrekt over een gedeelte van de Hoge Valdarno en langs de stroom van de Sieve en de Comano. Administratief opgedeeld in zes gemeenten (Londa, Pelago, Pontassieve, Reggello, Rufina en San Godenzo), is het ideaal voor die toeristen die een vakantie in Florence willen combineren met een periode van ontspanning door nauw in contact te staan met de ongerepte natuur.

Het landschap is een opeenvolging van kleine heuvels bedekt met bossen en glooiende hellingen gecultiveerd met wijngaarden en olijfbomen. Bovendien bevinden zich precies hier de meest fascinerende kastelen van Florence, om maar niet te spreken over de vele herenhuizen die door de adellijke families gebouwd werden en die niets te benijden hebben om de villa’s van Florence.

Wat voorbeelden?

Het Kasteel van Nipozzano in Pelago of de Toren van Decima in Pontassieve, Villa Poggio Reale in Rufina of Villa Le Fonti in Pontassieve.

En dan is er nog Vallombrosa met zijn abdij. Gerealiseerd omstreeks halverwege de XVIIIe eeuw – maar de monnikken woonden hier al sinds de beginjaren Duizend – bevindt zich in de abdij een museum en een oude apotheek waar het mogelijk is honing, jam, kruidenthee, siropen, likeurs en zelfs chocolade te kopen.

Maar zoals al gezegd, een vakantie op de Florentijnse Bergen is bovenal een vakantie die in het teken staat van het natuurlijke en sportieve toerisme: er zijn vele paden om te voet, op de mountainbike of te paard te doorkruisen. De overheerlijke plaatselijke produkten zorgen voor een verfrissing!

 

Hieronder een selectie met de meest gevraagde vakantiehuizen:
Villa Podere Villa met zwembad voor exclusief gebruik van de gasten in San Polo in Chianti, op 16 km van het centrum van Florence, te huur voor vakantie. 10/12 slaapplaatsen Meer details
Villa Florence Betoverende en elegante historische villa met zwembad. De villa bevindt zich op een heuvel op 8 km van de Dom van Florence en biedt een geweldig panorama op de hele stad van Florence. 8/16 slaapplaatsen, internetverbinding. Meer details
Villa dei Pini Villa met zwembad en groot bebost park op het platteland van Empoli, in Montaione, in de provincie Florence. 12 slaapplaatsen, air conditioning, internetverbinding, zonneweide. Thermale baden, manege, tennisclub en golfclub in de omgeving. Meer details
Villa Reggello Villa met zwembad voor vakanties in Reggello (Florence), in de Valdarno, op enkele kilometers van de Abdij van Vallombrosa. 13 slaapplaatsen, internetverbinding, schitterend uitzicht over de Valdarno. Keramiek, yoga en schilderlessen. Tennisbanen en manege op enkele kilometers. Meer details