Parken en tuinen van FlorenceEr zijn zo’n twintig parken en tuinen die zich tussen de gebouwen en de villa’s van Florence bevinden. Grote of kleinere “paradijzen op aarde” waar men een dag kan doorbrengen, vooral in de warmste maanden van het jaar.

Niettemin willen we in dit hoofdstuk van deze toeristische gids in plaats van namen en plaatsen te noemen, ons concentreren op drie tuinen en evenzoveel parken die we niet mogen missen tijdens onze vakantie in Florence.
  • Het Park van de Cascine: met zijn 160 hectare is het het grootste publieke park van de stad. Het strekt zich uit van Ponte alla Vittoria tot het Viadotto all’Indiano, ingeklemd tussen de Arno, de stroom Mugnone en de sloot Macinante. In het park bevinden zich sportfaciliteiten, een amfitheater waar in de zomer concerten gehouden worden en een aantal lokalen voor het nachtleven.

  • De Tuin van Boboli: tussen Palazzo Pitti en Forte Belvedere komen elk jaar meer dan 800 duizend toeristen. Halverwege de zestiende eeuw gecreeerd, is het verschillende keren veranderd en tegenwoordig verdeeld in een zone met italiaanse tuin en een zone met een engelse tuin.

  • De tuinen van Iris en Rozen: beiden bevinden zich bij het Piazzale Michelangelo. De eerste is geopend voor het publiek in mei, de tweede tussen mei en juni. Waarom bezoeken? "Nomina sunt omina" (namen zeggen alles), zouden de oude latijnen zeggen.

Tot slot, als we een fiets of een vespa huren kunnen we gaan picknicken in het Park van Pratolino (Vaglia), de tuin die één van de vele villa’s in Florence omringd, gebouwd door de Medici, of het Park van Renai (Signa) met zijn vele meren.

 

Een selectie van de meest gevraagde appartementen in het historische centrum van Florence :
Villa Larione Luxe villa op enkele kilometer van het Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio, op de heuvels rondom Florence. 12/15 slaapplaatsen, zwembad, air conditioning, internetverbinding. Meer details
Appartement Boboli Elegant appartement gelegen in het karakteristieke kwartier van Florence, genaamd ‘Oltrarno’, op korte afstand van Palazzo Pitti en Ponte Vecchio. 3 slaapkamers, 2 badkamers, airconditioning, Internet verbinding. Van 2 tot 7 slaapplaatsen Meer details
Appartement Lungarno Elegante appartement vlakbij Ponte Vecchio, langs de florentijnse lungarni. 8 slaapplaatsen, internetverbinding, air conditioning. Schitterend uitzicht over de Arno. Meer details
Villa Isabelle Villa met zwembad voor vakanties vlakbij Subbiano (Arezzo), in Casentino. 12 slaapplaatsen, tuin, internetverbinding, speelgelegenheid voor kinderen. Manege en tennisclub op enkele kilometers. Schitterend uitzicht over de heuvels van het Casentino. Meer details