De belangrijkste kerken van Florence


De kerken van Florence en de pleinen waar ze zich bevinden zijn de zenuwpunten van de stad. Als je net bent aangekomen in de stad, wat is er dan beter om jouw vakantie in Florence te beginnen met het volgen van de route van zijn kerken?

Het beginpunt van jouw parcours kan niet anders dan de Duomo van Florence zijn, de Kerk van Santa Maria del Fiore. Na zijn statigheid en en de geraffineerdheid van de marmeren versieringen te hebben bewonderd, kun je omhoog lopen naar de koepel om te genieten van een adembenemend uitzicht vanuit het hoogste punt van de stad. Vanaf hierboven kun je misschien jouw appartement in Florence zien liggen.

Wandelend door de via Calzaiuoli, vind je de Kerk van Orsanmichele. Deze kerk heeft een originele en interessante geschiedenis: de naam stamt af van de “Orti van San Michele” (tuinen van San Michele) en oorspronkelijk moest het de graanschuur van Florence worden, maar tijdens de werkzaamheden werd het veranderd tot kerk.


Wat je niet mag missen is de schitterende Kerk van Santa Croce waar zich de graven van illustere persoonlijkheden bevinden, van Michelangelo tot Machiavelli. Als je even stopt om de interne kloostergangen en de kloostergebouwen te bezichtigen bevind je je in een oase van vrede en stilte in het hart van de florentijnse hoofdstad.

Tevens in het florentijns historisch centrum, kun je de Kerk van San Lorenzo bezoeken. Voordat je een rondje markt doet, dat zich uitstrekt langs de naastgelegen straten van de kerk, profiteer ervan om ook even een kijkje te nemen bij de kloostergang en ga eventjes zitten in de schaduw van zijn loggia’s.

Als je voor jouw vakantie een appartement hebt gehuurd in de karakteristieke wijk van de Oltrarno, dan zul je meteen de rust van deze zone waarderen en kun je de talrijke kerken die zich hier bevinden, bewonderen: de Kerk van Santa Felicita, de Kerk van Santo Spirito en de Kerk van Carmine.
Vlakbij de Ponte Vecchio, kan de Kerk van Santa Felicita je onopgemerkt blijven, maar als je eenmaal binnen bent zul je verrast zijn door de fresco’s van Pontormo, de Annunciazione en de Deposizione. Als je omhoog kijkt zie je de Corridoio Vasariano die het doorkruist.
Onmisbaar is ook een bezoekje aan de Kerk van Santo Spirito: de kerk, uniek in al zijn eenvoud, is het laatste project van Brunelleschi. Na zoveel bewonderingen, waarom bewonder je het niet in alle rust van het plein ervoor, het Piazza di Santo Spirito?

 

Een selectie van de meest gevraagde appartementen in het historische centrum van Florence :
Villa Larione Luxe villa op enkele kilometer van het Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio, op de heuvels rondom Florence. 12/15 slaapplaatsen, zwembad, air conditioning, internetverbinding. Meer details
Appartement Boboli Elegant appartement gelegen in het karakteristieke kwartier van Florence, genaamd ‘Oltrarno’, op korte afstand van Palazzo Pitti en Ponte Vecchio. 3 slaapkamers, 2 badkamers, airconditioning, Internet verbinding. Van 2 tot 7 slaapplaatsen Meer details
Appartement Lungarno Elegante appartement vlakbij Ponte Vecchio, langs de florentijnse lungarni. 8 slaapplaatsen, internetverbinding, air conditioning. Schitterend uitzicht over de Arno. Meer details
Villa Isabelle Villa met zwembad voor vakanties vlakbij Subbiano (Arezzo), in Casentino. 12 slaapplaatsen, tuin, internetverbinding, speelgelegenheid voor kinderen. Manege en tennisclub op enkele kilometers. Schitterend uitzicht over de heuvels van het Casentino. Meer details