De wijken van FlorenceEerst waren het de ghibellijnen, namens het rijk, en de guelfen, aanhangers van het pausdom. Nadat de eersten waren verjaagd, wisten de guelfen niets beters te doen dan zich te verdelen in de witten en de zwarten.

Alhoewel er sindsdien veel water onder de bruggen van de Arno is gestroomd, zijn de florentijnen tegenwoordig nog altijd trots op de wijk waar ze zijn geboren of waar ze wonen.

De stad waar Dante Alighieri (... die trouwens een witte guelf was, verbannen naar Romagna) geboren werd, is verdeeld over vijf wijken.
 • Het historisch centrum valt onder dat wat Wijk 1 genaamd wordt. Het is de kleinste wijk, met sechts 11.396 m˛ oppervlakte, maar zoals een oud gezegde luidt... “klein maar fijn”. Hier bevinden zich dan ook de belangrijkste monumenten en musea naast elkaar. Wetenswaardigheid: Wijk 1 is weer onderverdeeld in vier zones – de zogenaamde historische wijken – die met elkaar strijden tijdens het calcio storico (historisch voetbal).

 • Wijk 2, of Campo di Marte, vertegenwoordigd de villa’s en appartementen van Florence van recente constructie die de belangrijkste sportvoorzieningen omringen.

 • Wijk 3 en Wijk 4 zijn respectievelijk Gavinana-Galluzzo en Legnaia-Soffiano.

 • Tot slot Wijk 5, Rifredi, de grootste (28.171 m˛) en, bovenal, de wijk waarin in de zestiende eeuw de adellijke families besloten hun villa’s in Florence te bouwen.

   

  Een selectie van de meest gevraagde appartementen in het historische centrum van Florence :
  Villa Larione Luxe villa op enkele kilometer van het Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio, op de heuvels rondom Florence. 12/15 slaapplaatsen, zwembad, air conditioning, internetverbinding. Meer details
  Appartement Boboli Elegant appartement gelegen in het karakteristieke kwartier van Florence, genaamd ‘Oltrarno’, op korte afstand van Palazzo Pitti en Ponte Vecchio. 3 slaapkamers, 2 badkamers, airconditioning, Internet verbinding. Van 2 tot 7 slaapplaatsen Meer details
  Appartement Lungarno Elegante appartement vlakbij Ponte Vecchio, langs de florentijnse lungarni. 8 slaapplaatsen, internetverbinding, air conditioning. Schitterend uitzicht over de Arno. Meer details
  Villa Isabelle Villa met zwembad voor vakanties vlakbij Subbiano (Arezzo), in Casentino. 12 slaapplaatsen, tuin, internetverbinding, speelgelegenheid voor kinderen. Manege en tennisclub op enkele kilometers. Schitterend uitzicht over de heuvels van het Casentino. Meer details