Florentijnse Schilderijen en beeldenDe ontwikkeling van de romaanse stijl betekende een nieuwe interesse in de kunst na de moeilijke periode die volgde op de neergang van het Romeinse Rijk. De romaanse kunst, van de architectuur tot de schilderkunst, had in de eerste plaats een religieus karakter en de schilderkunst, in het bijzonder, ook didactisch in een tijdperk waarin het analfabetisme domineerde.

De romaanse schilderkunst lijkt tegenwoordig naief in zijn "tweedimensionaliteit"; de personages hebben weoning realistische trekken. Dit niet alleen vanwege de weinig ontwikkelde schildertechnieken van destijds, maar ook omdat de kunstenaars de protagonisten los wilden zien van de schilderijen en de mozieken van het aardse leven. Deze karakteristieken bleven onveranderd totaan het begin van de Renaissance.

De gotische kunst kenmerkte zich vanwege een meer realistische vertegenwoordiging van de menselijke figuur. Hoe dan ook is het nog vroeg om van een echte revolutie te spreken. De principes van de renaissancistische kunst die zich in Florence ontwikkelde kostten enige tijd om zich te verspreiden in heel Toscane en ook in Florence bleven de kunstenaars die verbonden waren met de gotische kunst veel werk ontvangen.

Behalve de artiesten, waren de echte protagonisten van de renaissancistische kunst de opdrachtgevers, economisch en politiek gezien vaak machtige personen, in staat om hun eigen smaak aan de artiesten op te leggen. De Medici, in het bijzonder, hadden een belangrijke rol in de geschiedenis van de florentijnse kunst.

Invloedrijke publieke figuren begonnen op provisie te werken op hun eigen resiedenties, en droegen zo bij aan de ontwikkeling van nieuwe artistieke thema`s: aan de traditionele religieuze voorwerpen voegden zich beelden en portetten van beroemde personen, strijdscenes en allegorieen van de klassieke mytologie.

Tijdens de Renaissance werden schilders en beeldhouwers, die tot dan toe beschouwd werden als eenvoudige ambachtslieden, gezien als echte artiesten.

 

Een selectie van de meest gevraagde appartementen in het historische centrum van Florence :
Villa Larione Luxe villa op enkele kilometer van het Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio, op de heuvels rondom Florence. 12/15 slaapplaatsen, zwembad, air conditioning, internetverbinding. Meer details
Appartement Boboli Elegant appartement gelegen in het karakteristieke kwartier van Florence, genaamd ‘Oltrarno’, op korte afstand van Palazzo Pitti en Ponte Vecchio. 3 slaapkamers, 2 badkamers, airconditioning, Internet verbinding. Van 2 tot 7 slaapplaatsen Meer details
Appartement Lungarno Elegante appartement vlakbij Ponte Vecchio, langs de florentijnse lungarni. 8 slaapplaatsen, internetverbinding, air conditioning. Schitterend uitzicht over de Arno. Meer details
Villa Isabelle Villa met zwembad voor vakanties vlakbij Subbiano (Arezzo), in Casentino. 12 slaapplaatsen, tuin, internetverbinding, speelgelegenheid voor kinderen. Manege en tennisclub op enkele kilometers. Schitterend uitzicht over de heuvels van het Casentino. Meer details