Landhuis Valdichiana

Landhuis met 12+6 slaapplaatsen in Valdichiana, vlakbij Lucignano (Arezzo). Zwembad, groot park, kinderspelplaats, internet verbinding, air conditioning, houtoven. Tennisclub, manege, golfclub en thermale baden op enkele kilometers.

Accommodatie:
Landhuis

Streek:
Valdichiana

Plaats:
Lucignano (Arezzo)

Personen:
12+6

Landhuis Valdichiana
Landhuis Valdichiana

Ligging

De villa bevindt zich vlakbij Lucignano (Arezzo), in Valdichiana.

De Valdichiana is een grote uiterwaard van centraal Italie dat zich uitstrekt in de provincies Arezzo, Siena, Perugia en Terni. De vallei dankt zijn naam aan de rivier Clanis, die hier in het verleden stroomde.
De Valdichiana was al in het etruskische tijdperk bewoond, zoals de vele archeologische vondsten bewijzen die door de eeuwen heen zijn opgegraven in dit territorium. De belangrijkste is ongetwijfeld de "Chimera", een bronzen beeld dat een monster vertegenwoordigt met het lichaam en het hoofd van een leeuw, de staart in de vorm van een slang en een geitenhoofd halverwege de rug, gevonden in 1553 vlakbij Arezzo.
Nadat het door de romeinen werd geregeerd, was de Valdichiana tijdens de middeleeuwen theater van vele gevechten tussen de troepen van Arezzo, Florence, Siena en Perugia.

Tegenwoordig is de Valdichiana voornamelijk bekend als de streek van het chianina vlees, heerlijk als florentijnse biefstuk. In de Valdichiana worden tevens beroemde wijnen geproduceerd (de Chianti Colli Aretini, de Rosso di Montepulciano en de Vino Nobile di Montepulciano) en een zeer goede olijfolie.


Beschrijving

Het complex bestaat uit een landhuis en twee annexen omringd door een park van 4 hectare dat bestaat uit een populieren en eikenbos, olijfbomen en een wijngaard.

In de tuin die de woningen omringd bevindt zich het privé-zwembad (10x5 m; diepte: 1,00-1,50 m), een houtoven, de benodigdheden voor de barbecue, een kleine draaimolen en een schommel.

Op enkele kilometers van het landgoed bevinden zich tevens een manege, een tennisclub, een golfclub en thermale centra.
Arezzo, Anghiari, Cortona, Sansepolcro, Siena en Florence zijn eenvoudig bereikbaar met de auto voor aangename dagjes uit.


Inrichting

De structuur bestaat uit vier onafhankelijke appartementen in de hoofdstructuur en in twee annexen (één grote en één kleinere) en bieden 12+6 slaapplaatsen in 1 kamer met twee enkele bedden, 5 tweepersoonskamers en 3 tweepersoons slaapbanken, en hebben 4 badkamers en 1 toilet.

De hoofdwoning bestaat uit een keuken, ruime salon met tweepersoons slaapbank, twee tweepersoonskamers en een badkamer. Het portiek is ingericht om buiten te eten.

De grootste annex is verdeeld over twee appartementen.
Het appartement op de begane grond bestaat uit een ruime salon met keuken en tweepersoons slaapbank, twee tweepersoonskamers en twee badkamers.
Het appartement op de eerste verdieping bestaat uit een ruime keuken met tweepersoons slaapbank, een kamer met twee enkele bedden en een toilet met douche.

De kleinere annex is verdeeld over een keuken, een tweepersoonskamer en een badkamer.


Accessoires en faciliteiten

Het landhuis is voorzien van een zwembad, houtoven, barbecue, fietsen, schommel, kleine draaimolen, air conditioning, satelliet TV, internet verbinding, magnetron, electrische oven, vaatwasser, wasautomaat, kinderbedjes en privé-parkeerplaats.
Een kok en een huishoudelijke hulp zijn op verzoek beschikbaar.

Winkels en allerlei faciliteiten bevinden zich in Lucignano, op 3 kilometer van het landhuis.
Een manege, een tennisclub en een golfclub bevinden zich binnen een straal van 6 kilometer van het landgoed.
De thermale baden van Rapolano Terme zijn op 15 kilometer van de woning.

 

Huurprijzen

 jan-mayjuni-sepoct-deckerstmispasen
3 dagen
Colonica Valdichiana (12+6 bedden) 12 pers   1875  
Colonica Valdichiana (12+6 bedden) 18 pers   1875  
5 dagen
Colonica Valdichiana (12+6 bedden) 12 pers3000  3000 3500 3000
Colonica Valdichiana (12+6 bedden) 18 pers3250  3250 4000 3250
7 dagen
Colonica Valdichiana (12+6 bedden) 12 pers3500 3500 3500 4000 3500
Colonica Valdichiana (12+6 bedden) 18 pers4000 4000 4000 4500 4000
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten