Landhuis Rassina

Mooie moderne woning met 7 slaapplaatsen vlakbij Rassina (Arezzo), in het Casentino. Tuin, panoramisch zwembad, barbecue, internet verbinding.

Accommodatie:
Landhuis

Streek:
Casentino

Plaats:
Arezzo

Personen:
7

Landhuis Rassina
Landhuis Rassina

Ligging

De plattelandswoning bevindt zich vlakbij Rassina (Arezzo), in het Casentino.

Casentino is de naam van een regio dat zich uitstrekt in het zuid-oosten van Toscane tussen de vlaktes van Arezzo, het Pratomagno en de Alpen van Catenaia. De gehele regio is rijk aan weelderige bossen die er de ideale plek maken om zich te ontspannen met lange excursies in de onaangetaste natuur. Op de berg Falterona, binnen het Nationale Park van de Casentinese Bossen, Monte Falterona en Campigna bevindt zich de rivier de Arno, de belangrijkste rivier van Toscane.

Behalve een groene oase, is het Casentino tevens een oase van geschiedenis en spiritualiteit: het gebied is dan ook bezaaid met kastelen en middeleeuwse dorpen - zoals het kasteel van Romena en dat van Poppi -, met kerkjes en heiligdommen - waaronder de meest bekende ongetwijfeld die van Verna is, waar san Francesco de stigmaten ontving.


Beschrijving

De gezellige plattelandswoning is een gebouw dat in de jaren '70 werd geconstrueerd en heeft houten plafondbalken en cotto vloeren en werd recent gerestaureerd en in rustieke stijl ingericht.
In de compleet omheinde tuin die is ingericht om buiten te eten strekt zich uit tegenover de woning waar zich het privé-zwembad (8x4 m; diepte: 1,40 m) en een stenen barbecue bevinden.
Het zwembad gelegen op een panoramische positie kijkt uit over het omringende landschap.

Het landhuis is een optimale uitgangsbasis voor dagjes uit naar Arezzo en de valleien waar de provincie uit bestaat (Valtiberina, Casentino, Valdichiana en Valdarno). Poppi en zijn kasteel, het heiligdom van Verna, Caprese Michelangelo, Anghiari, Sansepolcro en andere min of meer bekende plaatsen van Toscane zijn eenvoudig bereikbaar met de auto.


Inrichting

Het twee verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan 7 gasten in 1 tweepersoonskamer, 1 driepersoonskamer en 1 slaapkamer met twee éénpersoonsbedden, en heeft 1 badkamer en 1 toilet.

De begane grond bestaat uit een wasserijruimte en een tweepersoonskamer met privé-toilet.
Op de eerste verdieping bevinden zich de keuken met open haard en eetgedeelte, de woonkamer, een slaapkamer met twee éénpersoonsbedden, een driepersoonskamer en een badkamer met douche.

De vertrekken op de begane grond zijn slechts van buitenaf bereikbaar.


Accessoires en faciliteiten

Het landhuis is uitgerust met een zwembad, stenen barbecue, externe douche, open haard, satelliet TV, internet verbinding, oven, diepvriezer, magnetron, vaatwasser, wasautomaat, kinderbedje en privé-parkeerplaats.
Een huishoudelijke hulp is op verzoek beschikbaar.

Winkels en allerlei faciliteiten bevinden zich op 8 kilometer van het landhuis.

 

Huurprijzen

 jan-marapr-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-deckerstmispasen
5 dagen
Colonica Rassina (7 bedden)660 755   755 660 1555 660
6 dagen
Colonica Rassina (7 bedden)775 885   885 775 1675 775
7 dagen
Colonica Rassina (7 bedden)775 885 1315 1675 885 775 1675 775
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten