De omliggende straten van Santa Maria NovellaAls je een dagje wilt wandelen in de wijk van Santa Maria Novella, kun je je tijd niet alleen gebruiken om de gebouwen en kerken te bezoeken, maar je kunt ook simpelweg genieten van het om je heen kijken terwijl je door de kleine en grote straten loopt.

Het Piazza Santa Maria Novella de rug toekerend, kom je uit in via dei Fossi. Hier, zoals in de naastegelegen straatjes, bevinden zich enkele interessante antiekwinkels, kleine kunst en beeldgalerijen, zoals de winkels in via dei Fossi waar je een kijkje kunt nemen bij de talrijke beeldreprodukties.

Op de Lungarno Corsini in de ambachtelijke winkel van Libro, kun je handgemaakt gemarmerd papier vinden, en albums, schriften en maskers: ga even naar binnen en neem een kijkje, wie weet vind je wel wat ideeën voor een kado voor je familieden of een herinnering aan jouw vakantie in Florence.

In via della Scala, naast het grote complex van Santa Maria Novella, bevindt zich de historische Apotheek waar je ook alleen even een kijkje kunt nemen om de prachtige fresco’s te bewonderen. Aan de andere kant van de basiliek bevindt zich via degli Avelli, waar vroeger de lichamen van de leden van de grote florentijnse families begraven werden.

Vervolgend, komen we aan in via delle Belledonne: als je om je heen kijkt zul je sierlijke uitnodigende trattoria’s zien, waar het aangenaam is om te lunchen tegen een goede prijs en in alle rust.

Heb je zin om ’s middags te winkelen? Ga dan naar via della Vigna Nuova of het naastgelegen via dei Tornabuoni: de winkels met grote merken lokken ongetwijfeld en waarschijnlijk kom je met wat aankopen terug in jouw appartement in Florence.

 

Een selectie van de meest gevraagde appartementen in het historische centrum van Florence :
Appartement Guelfa Elegant appartement in het historisch centrum van Florence, in de wijk Santa Maria Novella, vlakbij het centrale station, de markt van San Lorenzo en de Duomo. 6/7 slaapplaatsen, internetverbinding. Meer details
Appartement Paola Lumineus appartement in de wijk San Lorenzo, in het historische centrum van Florence, in de omgeving van het station van Santa Maria Novella. 2/4 slaapplaatsen, schitterend uitzicht op de Cappelle Medicee (Kapellen van de Medici), air conditioning, internet. Meer details
Appartementen Stazione Lumineuze appartementen voor vakanties in de omgeving van het station van Santa Maria Novella, in het historisch centrum van Florence. Air conditioning, van 2 tot 10 slaapplaatsen. Vlakbij de Duomo, Ponte Vecchio en het Piazza della Signoria. Internetverbinding. Meer details