De Basiliek van Santa Maria Novella in FlorenceAls je met de trein in Florence aankomt, is de Basiliek van Santa Maria Novella de eerste basiliek van de stad die je ziet. Zodra je op het plein aankomt voel je je meteen ondergedompeld in een oase van vrede en het rumoer van het verkeer is meteen ver weg. Dus breng je spullen naar jouw appartement in Florence en kom meteen terug om de basiliek te bezoeken.

De gevel van de basiliek in veelkleurig marmer, de karakterstieken van alle basilieken van Florence, is ��n van de belangrijkste voorbeelden van de florentijnse Renaissance, omdat er voor dat tijdperk begonnen was met de bouw en het pas voltooid werd in 1920.

Eenmaal binnen de basiliek, volg dan het centrale schip om het Kruisbeeld van Giotto te zien dat hier weer hangt na een zeer lange periode van restauratie. Een bijzonderheid? De overspanningen van het schip verkleinen als we ons richting het altaar begeven en zo lijkt het of het langer is dan in werkelijkheid het geval is.

Voor het bezoeken van de kloostergangen en de begraafplaats, stop even in de kapellen: die aan de rechterkant, in de Kapel van Filippo Strozzi kun je de fresco�s van Filippo Lippi bewonderen, en die aan de linkerkant, in de Kapel Gondi, het kruisbeeld van Filippo Brunelleschi, zijn enige houtsculptuur en in de laatste links, de Trinit� van Masaccio.

Maak jouw bezoek waardig compleet met een kijkje in de monumentale kloostergangen: de Groene Kloostergang, met schilderingen van Paolo Uccello, die men bereikt door middel van de prachtige Kapel van de Spanjaarden, en de Grote Kloostergang, die zoals zijn naam al doet vermoeden, de grootste van de hele stad is en vanwaar men de bibliotheek en de voormalige pauselijke appartementen bereikt.

 

Een selectie van de meest gevraagde appartementen in het historische centrum van Florence :
Appartement Guelfa Elegant appartement in het historisch centrum van Florence, in de wijk Santa Maria Novella, vlakbij het centrale station, de markt van San Lorenzo en de Duomo. 6/7 slaapplaatsen, internetverbinding. Meer details
Appartement Paola Lumineus appartement in de wijk San Lorenzo, in het historische centrum van Florence, in de omgeving van het station van Santa Maria Novella. 2/4 slaapplaatsen, schitterend uitzicht op de Cappelle Medicee (Kapellen van de Medici), air conditioning, internet. Meer details
Appartementen Stazione Lumineuze appartementen voor vakanties in de omgeving van het station van Santa Maria Novella, in het historisch centrum van Florence. Air conditioning, van 2 tot 10 slaapplaatsen. Vlakbij de Duomo, Ponte Vecchio en het Piazza della Signoria. Internetverbinding. Meer details