De straten en de pleinen van de OltrarnoDe straten en de pleinen van de Oltrarno zijn de ware ziel van de wijk: men ontmoet elkaar op de buurtmarkten, men praat in de café’s en in de winkeltjes en men bewondert al wandelend de prachtige pleinen. Wandelen in de straten van de Oltrarno is ongetwijfeld een optimaal idee om een zonnige dag door te brengen tijdens jouw vakantie in Florence.

Borgo San Jacopo is één van de meest levendige straten van de Oltrarno. Met zijn winkels en historische winkeltjes waaronder restaurateurs, boekdrukkunst, restaurants, waar de florentijnen zelf komen, laat het je wat van de authentieke florentijnse sfeer proeven.

Een werkelijk echt openlucht museum is de via Maggio. Hier loop je met je gezicht omhoog, kijkend naar de prachtige gebouwen, glurend op de binnenplaatsen die zich achter de deuren openen en achter de ramen om wat details op te vangen van de luxueuze appartementen van Florence.

Piazza Pitti is waarschijnlijk het bekendste plein van de Oltrarno. Ben je van plan om een middag door te brengen in de musea van het gebouw, stop dan eventjes middenop dit enorme plein om wat foto’s te maken van het gebouw dat de residentie was van de Medici.

Heb je zin om in alle rust te pauzeren, dan is de ideale stop op het piazza Santo Spirito, voor een kop koffie of een rondje over de markt, als er op de juiste dag bent.

Om de dag goed te besluiten en misschien ook wel jouw vakantie in Florence, loop dan omhoog naar het Piazzale Michelangelo om van het schitterende panorama van de stad te genieten. Als je niet veel zin hebt om te lopen kun je ook de bus nemen, maar mis dit uitzicht van de zonsondergang van Florence op het terras van het plein niet.

 

Een selectie van de meest gevraagde appartementen in het historische centrum van Florence :
Appartement Boboli Elegant appartement gelegen in het karakteristieke kwartier van Florence, genaamd ‘Oltrarno’, op korte afstand van Palazzo Pitti en Ponte Vecchio. 3 slaapkamers, 2 badkamers, airconditioning, Internet verbinding. Van 2 tot 7 slaapplaatsen Meer details
Appartement Terrace Luxueus appartement voor vakanties in het historisch centrum van Florence, in de wijk van de Oltrarno. 2/4 slaapplaatsen, internetverbinding, panoramisch terras. Meer details
Appartementen Oltrarno Drie appartementen gelegen in het historische centrum van Florence in het Oltrarno district . Groepen van 2/3/4/6/8/11 personen Meer details
Appartement Cristina Luxueus appartement met 6 slaapplaatsen voor vakanties in het historisch centrum van Florence, in de Oltrarno, tussen Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Air conditioning, internetverbinding, terras met uitzicht over de Duomo en de Klokkentoren van Giotto. Meer details