Musea in de karakteristieke wijk van de Oltrarno in FlorenceDe kunst en de cultuur waar Florence zo befaamd om is in de hele wereld wordt niet alleen bewaard in de musea in het centrum maar tevens in de talrijke musea van de Oltrarno. Waar je appartement in Florence ook is, het bevindt zich ongetwijfeld vlakbij een museum. Juist in de Oltrarno bevinden zich enkele van de meest beroemde florentijnse musea en jouw vakantie in Florence is niet compleet als je er niet teminste een paar bezocht hebt. Je zult ongetwijfeld de voor jou interessantste vinden tussen de grote en kleinere collecties.

Als de Uffizi je betoverd heeft, begin dan je bezoek aan de musea van de Oltrarno met de Galerij Palatina, in het Palazzo Pitti. Neem alle tijd om het te bewonderen, zaal na zaal, om de barokke en renaissancistische kunstmeesterwerken, italiaans en europees te bewonderen.

Ben je een liefhebber van schilderijen, ook om er alleen maar naar te kijken, dan kun je je ontdekkingstocht naar de musea van de Oltrarno vervolgen met een bezoek aan de Moderne Kunst Galerij. Door middel van de tweeduizend werken die hier verzameld zijn kun je een mooi stuk van de italiaanse en europese geschiedenis van de schilderskunst doorlopen.

Als je daarentegen zin hebt om van onderwerp te veranderen, maar ben je nieuwsgierig hoe de rijke families dei Medici en dei Lorena leefden, is het Zilvermuseum gemaakt voor jou. Je ogen zullen schitteren bij het zien van de kostbare voorwerpen van niet alleen zilver maar ook van ivoor en kostbare stenen waarmee deze grote families zich graag omringden.

Als het Zilvermuseum je interesse gewekt heeft, waarom maak je je bezoek dan niet compleet met een kijkje in het Porceleinen Museum? Het bevindt zich op de top van een heuvel waar de Tuinen van Boboli zich uitstrekken en zou dus ook een gelegenheid kunnen zijn om eventjes in het park te gaan wandelen. Met een bezoek aan de Koninklijke Appartementen is jouw reis in de stijl van de Medici compleet.

Is mode jouw passie? Het Kostuum Museum is werkelijk een bijzondere vetrine: hier zijn niet alleen de weelderige blajurken uit de XVIIIe eeuw tentoongesteld, maar ook de eccentrieke kleding uit de zestiger jaren. Wie weet vind je wel iets interessants om van stijl te veranderen?

Met het Museum della Specola, één van de oudste natuurwetenschappelijke musea, kom je terecht in de wereld van de wetenschap. Als je kinderen hebt, zijn ze ongetwijfeld gefascineerd door de honderden tentoongestelde opgezette dieren en de wassen modellen van anatomische delen.

 

Een selectie van de meest gevraagde appartementen in het historische centrum van Florence :
Appartement Boboli Elegant appartement gelegen in het karakteristieke kwartier van Florence, genaamd ‘Oltrarno’, op korte afstand van Palazzo Pitti en Ponte Vecchio. 3 slaapkamers, 2 badkamers, airconditioning, Internet verbinding. Van 2 tot 7 slaapplaatsen Meer details
Appartement Terrace Luxueus appartement voor vakanties in het historisch centrum van Florence, in de wijk van de Oltrarno. 2/4 slaapplaatsen, internetverbinding, panoramisch terras. Meer details
Appartementen Oltrarno Drie appartementen gelegen in het historische centrum van Florence in het Oltrarno district . Groepen van 2/3/4/6/8/11 personen Meer details
Appartement Cristina Luxueus appartement met 6 slaapplaatsen voor vakanties in het historisch centrum van Florence, in de Oltrarno, tussen Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Air conditioning, internetverbinding, terras met uitzicht over de Duomo en de Klokkentoren van Giotto. Meer details