Villa Fortezza

Elegante villa met 8 slaapplaatsen vlakbij Greve in Chianti (Florence), in de regio van de Chianti Classico. Grote externe ruimte, zwembad, mooi panorama, barbecue.

Accommodatie:
Villa

Gebied:
Chianti

Plaats:
Greve in Chianti (Florence)

Personen:
8

Villa Fortezza
Villa Fortezza

Ligging

De elegante villa is gelegen op een panoramische positie op een heuvel van de regio van de Chianti Classico, halverwege tussen Florence en Siena, vlakbij Greve in Chianti.

Gelegen op het kruispunt van de wegen die Florence verbinden met de Valdarno, de Val di Greve en Siena, was Greve in Chianti tijdens de middeleuwen zetel van een belangrijke markt, die plaatsvond op het driehoekige plein met in het centrum het standbeeld van Giovanni da Verrazzano. De beroemde zeevaarder werd dan ook in het gelijknamige kasteel geboren gelegen in de Val di Greve.

De zone rondom Greve in Chianti is rijk aan interessante kastelen, waaronder die van Uzzano, Montefioralle en Mugnana, en middeleeuwse kerken.


Beschrijving

Op de plaats waar zich nu de hoofdvilla bevindt bevond zich oorspronkelijk een fort uit de elfde eeuw. Zoals een groot deel van het landschap tussen Florence en Siena, werd gedurende de middeleeuwen ook deze zone opgeschrikt door de oorlog tussen de twee belangrijke toscaanse steden en het complex werd in de eerste helft van de zestiende eeuw verwoest.

De elegante villa met zijn ruime vertrekken en houten balken aan de lacunaire plafonds wordt omringd door een mooi panoramisch terras vanwaar men geniet van een schitterend uitzicht over de ondergelegen vallei.
Het privé-zwembad (10x5 m; diepte: 1,50-3 m) en een externe douche bevinden zich in de tuin die gelegen is op een lager niveau.
Het portiek is ingericht om buiten te eten en de benodigdheden voor de barbecue zijn voor de gasten beschikbaar.

Florence, Siena, Arezzo, de gehele regio van de Chianti, Pisa, Colle Val d'Elsa, Monteriggioni en vele andere toeristische toscaanse plaatsen zijn eenvoudig bereikbaar met de auto voor aangename dagjes uit.


Inrichting

Het drie verdiepingen tellende gebouw biedt plaats aan 8 gasten in 1 slaapkamer met twee éénpersoonsbedden en 3 tweepersoonskamers, en heeft 5 badkamers.

De begane grond bestaat uit een entrée, keuken, eetkamer, taverne met biljarttafel en eetgedeelte, wasserijruimte en een badkamer met douche.
Op de eerste verdieping bevinden zich een woonkamer met open haard, een studio/TV zaal, een slaapkamer met tweee éénpersoonsbedden en een badkamer met bad ensuite en een tweepersoonskamer met badkamer met bad ensuite.
De tweede verdieping bestaat uit een woonkamer met open haard en twee tweepersoonskamers met badkamer met bad ensuite.

De keuken heeft direkte toegang tot de tuin, terwijl men vanaf de woonkamer op de eerste verdieping het grote terras bereikt.


Accessoires en faciliteiten

De villa is uitgerust met een zwembad, externe douche, barbecue, open haard, satelliet TV, biljarttafel, oven, diepvriezer, vaatwasser, wasautomaat, privé-parkeerplaats.
Iedere wonesdag wordt gebruik gemaakt van een schoonmaak service van de villa (de service is verplicht en is niet inclusief de huurprijs van de villa).

Winkels en allerlei faciliteiten bevinden zich op 5 kilometer van de villa.

 

Huurprijzen

 jan-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-deckerstmispasen
5 dagen
Villa Fortezza (8 bedden)2365 �3155 � 3155 �2365 �2365 �2365 �
6 dagen
Villa Fortezza (8 bedden)2420 �3235 � 3235 �2420 �2420 �2420 �
7 dagen
Villa Fortezza (8 bedden)2420 �3235 �4035 �3235 �2420 �2420 �2420 �
Informatie