Een vakantie in Florence plannen betekent niet het moeten kiezen uit hotels, residences of een bed and breakfast in het historische centrum van de stad. Een alternatief zou het doorbrengen van enkele weken in een woning op het platteland van Florence kunnen zijn.

Er is een groot aanbod van huurappartementen op het platteland van Florence: zoals de Chianti, of, zoals de buitenlandse toeristen het hebben genoemd, Chiantishire; of de Mugello en de Florentijnse Bergen, met zijn onaangetaste natuur; of het vlakke territorium van de Empolese Valdelsa; tot slot, de Valdarno met zijn karakteristieke dorpjes.

Vijf territoria die architectonische, artistieke, historische en natuurlijke schoonheden hebben bewaard… het is dan ook onmogelijk om het meest fascinerende territorium aan te wijzen. Vijf territoria vlakbij Florence (de stad van de Uffizi Galerij en het Museum van de Fotografie van de Gebroeders Alinari) die gemakkelijk te bereiken zijn met de eigen auto of het openbaar vervoer.

Een appartement op het plattalend van Florence zou het verblijven binnenin een constructie daterend uit de Middeleeuwen kunnen betekenen met vloeren in cotto, plafonds met gewelven, massieve houten balken, stenen trappen, rode stenen open haarden... dit alles, natuurlijk, zonder af te zien van de meest moderne comforts (satelliet tv, internet, vaatwasser...). En, in sommige gevallen, gebruik makend van een kookservice en tevens echte kooklessen krijgen uit de traditionele toscaanse keuken.

Appartementen op het platteland van Florence, een aanbod uit Chianti, Valdarno, Florentijnse Bergen en Empolese Valdelsa.
» Meer details


Meer details Agritoerisme C.fiorentino

Appartement en villa’s te huur op het typische toscaanse platteland, in Castelfiorentino (Florence). Accomodatie met 4 tot 45 slaapplaatsen, tuin, zwembad, satelliet TV, Internetverbinding

7 dagen: min: 574 € - max: 9376 €
Meer details
Meer details Casa delle Rose

Onafhankelijke woning met 4+2 slaapplaatsen in het hart van Toscane, vlakbij Certaldo (Florence). Tuin, zwembad, barbecue, air conditioning. Manege en meertje voor de sportvisserij in de omgeving.

7 dagen: min: 735 € - max: 1390 €
Meer details
Meer details Agritoerisme Malmantile

Vakantiewoningen met zwembad in Vakantieboerderij in Chianti in het hart van Toscane vlakbij Florence . Vakantiewoningen van 2 tot 8 slaapplaatsen, zwembad, internet verbinding, tennis dichtbij.

7 dagen: min: 400 € - max: 3250 €
Meer details
Meer details Agritoerisme Firenze

Agritoerisme bestaande uit een oud kasteel in Pelago (Florence), in de Valdisieve. 23+5 slaapplaatsen in vijf appartementen van 2 tot 8+2 slaapplaatsen. Zwembad, kookcursussen, restaurant. Op enkele kilometers van het historisch centrum van Florence.

7 dagen: min: 400 € - max: 5580 €
Meer details
Meer details Agritoerisme Chianti

Appartementen en villa’s te huur in een agritoerisme in Montaione (Florence) in Toscane. Van 2 tot 8 slaapplaatsen, 2 zwembaden, tennis, tuin, satelliet TV, vaatwasser, telefoon

7 dagen: min: 625 € - max: 1335 €
Meer details
Meer details Appartementen La Torre

Vakantiewoningen te huur met uitzicht op de wijngaarden van de Chianti streek vlakbij Florence . 2/4/7 slaapplaatsen

7 dagen: min: 465 € - max: 1140 €
Meer details
Meer details Villa Gianni

Villa met 6 slaapplaatsen op het platteland van Empoli, in Montespertoli, in de provincie Florence. Grote tuin, zwembad, kinderspeelplaats, air conditioning, internetverbinding, hydromassage. Manege, tennisclub en golfclub op enkele kilometers.

7 dagen: min: 1335 € - max: 2665 €
Meer details