Er is een woord dat je vaak zult tegenkomen als je je op vakantie bevindt in Florence: Bellosguardo.

We hebben namelijk via Bellosguardo, Piazza di Bellosguardo, de Heuvel van Bellosguardo en, alsof dit alles nog niet genoeg is, Villa di Bellosguardo.

Als we alleen maar denken aan het feit dat het woord verbonden wordt door de twee woorden “bello” (mooi) en “sguardo” (uitzicht), verklaard dit waarom dit woord vaak wordt toegeschreven aan de heuvels die de bakermat van de Renaissance vormen: vanwege het panorama waar we van kunnen genieten als we in een appartement op de heuvels van Florence verblijven.

Geboren en getogen in de vallei van de Arno, zoals zijn inwoners vaak herhalen, is Florence dan ook aan drie zijden omringd door lieflijke en groene heuvels: Cercina, Fiesole, Settignano en, niet toevallig, Bellosguardo.

Reeds in het verleden kozen illustere persoonlijkheden ervoor te wonen in villa’s en appartementen op de heuvels van Florence. Wat namen? Galileo Galilei, Henry James, Ugo Foscolo en Florence Nightingale. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de voetballers, persoonlijkheden uit de showbizz en topmanagers die voor een woning op de heuvels rondom Florence kiezen.

Een droompanorama (maar met open ogen) – met de koepel van de Duomo, de klokkentoren van Giotto, de toren van Arnolfo en het glimmende van de Arno – dat al een toegangsbewijs waard is... kortom, het huren van een appartement op de heuvels van Florence.

Maar deze gebieden zijn tevens rijk aan kloosers, kastelen, parochies, enzovoorts. Schatten met elkaar verbonden door de Ring van de Renaissance, een parcours van 170 kilometer die de talrijke gemeenten van het florentijnse achterland doorkruisen.

Kortom, een reden te meer om in een appartement op de heuvels boven Florence te verblijven als we onze vakantie in Toscane aan het plannen zijn.

» Meer details


Meer details Appartementen Fiesole

Appartementen in villa voor vakantie op de heuvels die Florence omringen, in Fiesole. 6/12 slaapplaatsen, internetverbinding, air conditioning, tuin, parkeerplaats. Mooie uitzicht heeft over de omringende heuvels.

7 dagen: min: 770 € - max: 2240 €
Meer details
Meer details Appartement Belvedere

Luxe appartement op de heuvels van het Piazzale Michelangelo, op 15 minuten van het historische centrum van Florence. Max. 6 slaapplaatsen, privé-parkeerplaats, satelliet TV, Internetverbinding, air conditioning.

7 dagen: min: 1680 € - max: 2240 €
Meer details
Meer details Appartement Candeli

Appartement in een historische vakantievilla in Bagno a Ripoli, op de heuvels rondom Florence. 7/9 slaapplaatsen, schitterend uitzicht op de Duomo en de klokkentoren van Giotto, grote privι-tuin.

7 dagen: min: 1050 € - max: 2310 €
Meer details
Meer details Villa Magna

Huurvilla op 5 kilometer van het historisch centrum van Florence, in Bagno a Ripoli. 9 slaapplaatsen, tuin, air conditioning, internetverbinding.

7 dagen: min: 1500 € - max: 1600 €
Meer details