Landhuis Valerio

Landhuis uit de zeventiende eeuw met 15 slaapplaatsen in het hart van het platteland ten zuiden van Florence. Tuin, zwembad, ping-pongtafel, internetverbinding, klein voetbalveld, air conditioning. Mogelijkheid tot het kopen van de producten van de boerderij. Er worden kookcursussen georganiseerd.

Accommodatie:
Landhuis

Gebied:
Chianti

Plaats:
Barberino Val d`Elsa (Florence)

Personen:
15

Landhuis Valerio
Landhuis Valerio

Ligging

Het landhuis bevindt zich temidden van de groene heuvels ten zuiden van Florence, in een zone van Toscane dat bijzonder rijk is aan kastelen, oude kerkjes, villa's van belangrijke florentijnse families en kleine musea die nog niet zo bekend zijn maar die een historische en artistieke waarde hebben.

Er bevonden zich veel etruskische nederzettingen in de zone waarin zich de villa bevindt, zoals de vele vondsten bewijzen die tijdens de verschillende archeologische opgravingen aan het licht zijn gekomen. Dit gedeelte van het florentijnse landschap werd van groot belang in de middeleeuwen dankzij de Via Francigena, een oude pelgrimsweg die de landen van noord-Europa met Rome verbonden. Zoals een groot gedeelte van het territorium van het oosten van Toscane, was ook deze zone betrokken bij de oorlog tussen Florence en Siena, die eindigde met de overwinning van de Florentijnse Republiek.


Beschrijving

Het oude landhuis is een gebouw uit de zeventiende eeuw gelegen binnen een landgoed bestaande uit een olijfgaard, een wijngaard en een meer. Het privé-zwembad (12x6 m; diepte: 1,20-2 m) gereserveerd voor het exclusief gebruik van de gasten met bevindt zich in de tuin met engels grasveld dat de woning omringd. Een pergola is ingericht met tafel en stoelen om buiten te eten. In de tuin bevinden zich tevens een klein voetbalveld en de benodigdheden voor de barbecue.

Het landhuis bevindt zich op enkele tientallen kilometers van het historisch centrum van Florence, met zijn belangrijke monumenten. Eenvoudig bereikbaar met de auto zijn tevens Siena, San Gimignanno, Certaldo, Vinci en Colle Val d'Elsa.

Indien nodig, kunnen de gasten zich wenden tot de eigenaars, die in de omgeving van de villa wonen en graag helpen.


Inrichting

Het twee verdiepingen tellende gebouw is verdeeld over vier appartementen; in totaal biedt het plaats aan 15 gasten in 1 éénpersoonskamers, 6 tweepersoonskamers en 1 kamer met twee enkele bedden en heeft 8 badkamers. De lunineuze kamers hebben cotto vloeren en plafonds met houten balken en zijn ingericht in de traditionele toscaanse landelijke stijl.

Het appartement op de begane grond (4 slaapplaatsen) bestaat uit een keuken/woonkamer en twee tweepersoonskamers met badkamer met douche ensuite.

Een tweede appartement op de begane grond (2 bedden) bestaat uit een keuken, een eetkamer, een woonkamer met een tweepersoonsbed en twee badkamers. De woonkamer met een tweepersoonsbed en een badkamer bevinden zich op de tussenverdieping.
Op de begane grond is er ook een slaapkamer met een twijfelaar met een eigen badkamer en een gesloten veranda.
Op de eerste verdieping bevindt zich het grootste appartement (7 slaapplaatsen), bestaande uit een keuken, woonkamer met open haard, eetkamer, een kamer met twe enkele bedden en een badkamer met douche ensuite, twee tweepersoonskamers met badkamer met douche ensuite en een éénpersoonskamer.

Het terras vanwaar men het appartement op de eerste verdieping bereikt heeft een prachtig uitzicht over de omringde heuvels.


Accessoires en faciliteiten

Het landhuis is voorzien van een zwembad, barbecue, air conditioning, werkende open haard, internet verbinding, ping-pongtafel, klein voetbalveld, oven, magnetron, kinderbedje en overdekte privé-parkeerplaats.
Op verzoek worden kookcursussen, lunches en diners georganiseerd.
Een kok en een ontbijtservice zijn op verzoek beschikbaar.
Mogelijkheid tot het kopen van de producten van de boerderij.

Een restaurant bevindt zich op 3 kilometer van het landhuis.
Winkels en allerlei faciliteiten bevinden zich op 4 kilometer van het landgoed.
Een golfclub bevindt zich op 27 kilometer van het landgoed.

 

Huurprijzen

 jan-marapr-junjuli-augsep-octnov-deckerstmispasen
7 dagen
Colonica Valerio ( 15 bedden )3155 3945 4995 3945 3155 4995 4995
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten