Casa delle Rose

Onafhankelijke woning met 4+2 slaapplaatsen in het hart van Toscane, vlakbij Certaldo (Florence). Tuin, zwembad, barbecue, air conditioning. Manege en meertje voor de sportvisserij in de omgeving.

Accommodatie:
Onafhankelijke woning

Gebied:
Platteland van Florence

Plaats:
Certaldo (Florence)

Personen:
6

Casa delle Rose
Casa delle Rose

Ligging

De woning bevindt zich in het centrum van de Valdelsa, in het hart van Toscane, op enkele kilometers van Certaldo, een stadje in de provincie Florence waar in de veertiende eeuw de schrijver Giovanni Boccaccio geboren werd en leefde.

Het bewoonde centrum van Certaldo, ook wel Certaldo Alto genaamd, bevindt zich op een heuvel dat bereikbaar is door middel van een kabelbaan.

Zoals veel toscaanse plaatsen, is Certaldo van etruskisch-romeinse oorsprong, zoals de talrijke archeologische vondsten bewijzen die in de zone aan het licht zijn gekomen, hoe dan ook wordt de naam "Certaldum" voor het eerst genoemd in een document uit de twaalfde eeuw. Het kasteel van Certaldo maakte deel uit van een reeks forten gebouwd door de graven Alberti in de Valdelsa om zich te verdedigen tegen het expansionisme van Florence. Aan het eind van de twaalfde eeuw, na de nederlaag in de oorlog van Semifonte, kwam Certaldo definitief onder de heerschappij van de Florentijnse Republiek.

Tegenwoordig vinden in Certaldo een reeks aanzienlijk interessante folkloristische evenementen plaats: "Mercantia" - een festival van straattheater bekend in Italie en in Europa -, "Boccaccesca" - een manifestatie gewijd aan de gastronomie en de typische produkten - en "A cena da Messer Boccaccio" - een diner op basis van typische gerechten uit de middeleeuwse keuken geserveerd in de straten van Certaldo Alto.


Beschrijving

Gelegen in het hart van het toscaanse landschap, is de gezellige woning de ideale accomodatie voor iedereen die een ontspannen vakantie wil doorbrengen en voor de liefhebbers van kunst en cultuur. Veel belangrijke toeristische plaatsen uit de regio, waaronder Montelupo Fiorentino, Vinci, Florence, Pisa en Siena, zijn eenvoudig bereikbaar door middel van korte autoritten met de auto of met de trein treno. De sportievere gasten kunnen daarentegen de nabije manege bezoeken of zich wijden aan het vissen in de rivier en het meerje vlakbij de woning.

Recentelijk gerestaureerd,is de woning omringd door een grote tuin waarin zich het compleet omheinde privé-zwembad (4,4x8 m; diepte: 1,70 m), een stenen barbecue en een tafel om buiten te eten bevinden.


Inrichting

De woning biedt 4+2 slaapplaatsen in 1 slaapkamer met twee éénpersoonsbedden, 1 tweepersoonskamer en 1 tweepersoons slaapbank, en heeft 1 badkamer.

In het bijzonder bestaat de woning uit een keuken, woonkamer met eetgedeelte, open haard en tweepersoons slaapbank, een tweepersoonskamer, een slaapkamer met een stapelbed en een badkamer met douche.

De woonkamer en de tweepersoonskamer hebben direkte toegang tot de tuin.


Accessoires en faciliteiten

De woning is voorzien van een zwembad, barbecue, air conditioning, open haard, magnetron, oven, diepvriezer, vaatwasser, kinderbedje en privé-parkeerplaats.
Een huishoudelijke hulp is op verzoek beschikbaar.

Winkels en allerlei faciliteiten, inclusief het treinstation met verbindingen naar Siena, Florence en Pisa, zijn op 6 kilometer.
Een pizzeria bevindt zich op 250 meter van de woning.
Een manege bevindt zich op 500 meter afstand van de woning.

 

Huurprijzen

 jan-aprmei-mayjuni-junjuli-augsep-sepoct-octnov-deckerstmispasen
5 dagen
Casa delle Rose (6 bedden)735 860 1140  1140 860 735 1390 735
6 dagen
Casa delle Rose (6 bedden)735 860 1140  1140 860 735 1390 735
7 dagen
Casa delle Rose (6 bedden)735 860 1140 1390 1140 860 735 1390 735
Informatie

    

Ik zou tevens graag verdere informatie ontvangen over andere huizen

(*) Vereisten