Het zou ons ook kunnen gebeuren... wat? Om zo verliefd te worden op het toscaanse platteland dat we besluiten de boel de boel te laten en een oud landhuis of een verlaten plattelandsvilla te kopen en te restaureren, en zo uit het niets een agritoerisme in Toscane te beginnen.

Wandelend op het toscaanse platteland is het niet vreemd om iemand tegen te komen die dat daadwerkelijk heeft gedaan.

We denken dan vooral, als bewijs van de betovering die de agritoeristische bedrijven in Toscane op de buitenlanders hebben (maar niet alleen), aan de literaire successen zoals “Onder de Toscaanse zon” van Frances Mayes of aan onvergetelijke films zoals “Io ballo da sola” van Bernardo Bertolucci en met een jonge en mooie Liv Tyler.

Daarom is het de moeite waard, om minstens eenmaal in ons leven, een periode van één of meerdere weken door te brengen in een agritoerisme in Toscane, bedolven in het gedurende eeuwen op bekwame wijze bewerkte landschap en, tegenwoordig, met een adembenemend panorama met wijngaarden, olijfbomen en bebouwde velden.

Zonder te vergeten dat de gerenommeerde witte straten van het toscaanse platteland, parcours van kleigrond die tezamen verschillende accomodaties en kleine plattelandsdorpjes verbinden, perfect zijn voor ontspannen wandelingen, excursies op de mountainbike of trips te paard van enkele uren.

Een advies: laten we geen tijd verdoen met beslissen. Eenmaal ons agritoerisme in Toscane gekozen te hebben, controleren we of er eventuele speciale aanbiedingen zijn, de beschikbaarheid van de structuur in de door ons gekozen periode en maken we een reservering. De ervaring leert dat de aanbiedingen van de agritoerismes in Toscane altijd de eersten zijn die “sold out” zijn wanneer de vakantieperiode dichterbij komt.

» Meer details


Meer details Le Casette

Villa’s in agitoerisme voor vakanties in de toscaanse Maremma, in Pitigliano, in de provincie Grosseto. 13/16 slaapplaatsen, 2 zwembaden, grote geheel omheinde tuin, houtoven, barbecue. De Thermen van Saturnia in de omgeving. Huisdieren toegestaan.

7 dagen: min: 938 € - max: 3213 €
Meer details
Meer details Agritoerisme Arezzo

Appartementen in villa te huur met zwembad op het platteland van Arezzo. Appartementen met 2 tot 4 slaapplaatsen, air conditioning, zwembad

7 dagen: min: 490 € - max: 1120 €
Meer details
Meer details Agritoerisme Cortona

Appartementen in Agritoerisme te huur voor Vakanties in Cortona (Arezzo). 2/8 slaapplaatsen, tuin, hydromassage, zwembad.

7 dagen: min: 420 € - max: 1350 €
Meer details